Afd. Q Sofie Torp
Foto: Klara Cvrckova

AFDELING Q HAR FUNDET SIN ROSE

06.02.2020

Den 30 år unge talentfulde skuespiller Sofie Torp får den kvindelige hovedrolle som Rose i Martin Zandvliets filmmatisering af Jussi Adler-Olsens roman ”Marco Effekten”.

Det bliver den 30 årige Sofie Torp, som indtager rollen som Rose i Martin Zandvliets filmmatisering af Jussi Adler-Olsens ”Marco Effekten”, der i øjeblikket bliver optaget i henholdsvis Tjekkiet og Danmark.
 
Sofie Torp som er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole, kunne senest opleves i filmen ”Ser du månen Daniel” (2019), der indbragte hende en velfortjent Robert for bedste kvindelige birolle. Og nu kaster hun sig over udfordringen som Rose, der udgør en ikke uvæsentlig del af triumviratet med Carl Mørck og Assad i ”Marco Effekten”, som bliver den første af i alt seks film om Afdeling Q, som produktionsselskabet planlægger i de kommende år.
 
- Alle som har læst Jussi Adler-Olsens imponerende romanværk om Afdeling Q har med garanti deres egne oplevelser og billeder af Mørck, Assad og Rose. Jeg har også mine, især af kvindefiguren Rose, derfor blev jeg både overrasket og meget glad for at få tilbuddet om at fylde netop denne rollen ud. Det virker næsten grænseoverskridende at spille en karakter, som jeg har haft så store og stærke læseoplevelser af, når jeg har læst Jussis bøger. Nu skal jeg spille rollen, sådan som filmens instruktør ser karakteren, det glæder jeg mig uendeligt meget til, fortæller Sofie Torp.
 
”Marco Effekten” er femte roman i Jussi Adler-Olsens romanserie og handler om romadrengen Marco, som anholdes med en savnet pædofili-mistænkt mands pas på sig. Det bliver en sag for Carl Mørck og Afdeling Q som bringer dem på sporet af en årelang multinational korruption med ulandsbistand og mod opklaringen af et bestialsk mord, der skulle dække over det hele.
 
I disse dage træder Sofie Torp for første gang ind på Københavns Politigård i rollen som Rose og sætter sig i de vante omgivelser overfor Ulrich Thomsen som Carl Mørck og med Zaki Youssef som Assad, for filmen optages netop i løbet af de næste måneder. Optagelserne vil flytte sig rundt på locations i både Danmark og i udlandet. 
Bag filmen står Martin Zandvliet som konceptuerende instruktør med manuskript af Anders August,  medforfatter Thomas Porsager og  producer Mikael Rieks.
 
”Marco Effekten” har et samlet budget på 7.4 mio. Euro og produceres af Mikael Rieks for Nordisk Film Production A/S med Peter Nadermann for Nadcon Film GmbH og ZDF som co-producere med støtte fra Det Danske Filminstitut i samarbejde med YouSee og TV2 Danmark.
 
”Marco Effekten” forventes at få premiere til den 1. oktober 2020.