RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE
Fotograf: Anders Overgaard

Anders Thomas Jensen laver stjernebesat komedie på Zentropa

14.01.2020

Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann, Nicolas Bro og Andrea Heick Gadeberg har de bærende roller i Anders Thomas Jensens nye komedie RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE, som får biografpremiere d. 25. december 2020.

Zentropa Productions er stolt over at kunne præsentere Anders Thomas Jensens nye komedie RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE. Filmen – som Anders Thomas Jensen både instruerer og skriver – har en række af landets største stjerner på rollelisten og optages her i starten af det nye år på Fyn og i Sverige. RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE rammer biografer over hele landet 25. december i år.

Historien

Den udstationerede militærmand Markus må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevidst om, nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for…
 
Anders Thomas Jensens nye komedie er en moderne fabel om fællesskab, universets tilfældigheder... og ja, selve livets mening.

Stjerner og ungt stortalent foran kameraet

Filmens uortodokse helte spilles af et firkløver af landets mest populære danske skuespillere: Mads Mikkelsen i rollen som Markus, Nikolaj Lie Kaas spiller Otto, Lars Brygmann er Lennart mens Nicolas Bro er Emmenthaler. I rollen som Markus’ datter Mathilde ses Andrea Heick Gadeberg som har haft et forrygende gennembrudsår med bl.a. en kritikerrost præstation som Daniel Ryes lillesøster i Ser du månen, Daniel og rollen som en ung Sanne Salomonsen i Sanne The Musical.  I øvrige roller ses også Gustav Lindh, kendt fra Dronningen og Roland Møller, senest med titelrollen i Valhalla.
 
RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE er skrevet og instrueret af Anders Thomas Jensen og produceres af Zentropa Entertainments3 v/ producere Sisse Graum Jørgensen og Sidsel Hybschmann. Filmen co-produceres med Film i Väst, Zentropa Sweden. Den er blevet til med støtte fra Det Danske Filminstitut, FilmFyn, Nordisk Film & TV Fond, the MEDIA Programme of the European Union, YouSee, TV 2 DANMARK, YLE & SVT.
 
RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE distribueres i Danmark og resten af Norden af Nordisk Film Distribution og sælges internationalt v/ TrustNordisk.