Retfærdighedens Ryttere

Anders Thomas Jensens RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE overtager James Bonds plads i biograferne

12.10.2020

Premieredatoen på den imødesete danske komedie fremrykkes med fire uger til 19. november. I dag frigives samtidig den første scene fra filmen.

Zentropa og Nordisk Film Distribution kan i dag oplyse, at Anders Thomas Jensens med spænding ventede danske komedie RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE får premiere tidligere end ventet! Filmen skulle have haft biografpremiere 17. december, men flyttes nu op til d. 19. november og overtager pladsen i de danske biografer efter James Bond-filmen No Time to Die, som for en uge siden blev udsat fra 12. november til april 2021. Det faktum, at RETFÆRDIGEHEDENS RYTTERE flytter til lige præcis d. 19. og ikke d. 12. november skyldes et hensyn til de eksisterende danske biograffilm i markedet.

Direktør i Nordisk Film Distribution, Frederik Honoré, udtaler: "Med flytningen af James Bond-filmen blev de danske biografer efterladt med et gigantisk hul i markedet, og ved at flytte RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE en måned frem giver vi både biograferne en enestående mulighed for at fylde salene med en stor film og publikum chancen for at se en kæmpe eventfilm fra november. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har store forventninger til RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE. Den har testet helt fantastisk, og publikum synes, at filmen er både meget morsom og rørende.  Den burde være så godt som sikret et fremragende word-of-mouth, og derfor vil den også have stærke forudsætninger i markedet ved at få premiere i november, hvor der pga. af en række datoflytninger ikke længere er konkurrence fra store internationale eller amerikanske film." 

Hos Zentropa er man rigtig glad for beslutningen om at flytte premieredatoen. Filmens producer Sisse Graum Jørgensen tilføjer: "Det har været en stor beslutning for os at fremrykke premieredatoen på RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE. Det er klart, at flytningen af Bond-premieren efterlader et stort tomrum i biografmarkedet, og vi ser det både som en mulighed og en forpligtelse over for danske biografer at flytte vores film op i november. Både Anders Thomas Jensen og Zentropa glæder sig helt vildt til, at filmen får biografpremiere allerede om en måneds tid." 

RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE får premiere i kølvandet på en anden Zentropa-film, Thomas Vinterbergs anmelderroste drama DRUK, som med nu over 400.000 solgte billetter, blot 2,5 uger efter premieren, har demonstreret, at danske biografgængere trods corona-krisen føler sig trygge ved at gå i biografen, når der er noget, de vil se. 

Første hele scene fra filmen

I anledning af datoflytningen frigiver Zentropa og Nordisk Film Distribution i dag – godt en uge efter den første korte teasertrailer – den første hele scene fra filmen, hvor publikum kan få et indledende indtryk, af hvad der venter. I scenen møder vi filmens umage firkløver - spillet af Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann og Nicolas Bro - som tager på uanmeldt besøg hos en rocker, de tror har forbindelse til en tragisk togulykke. Mødet tager en noget uventet drejning…. Se den her. 

Foto: Anders Overgaard