blindsone

Blindsone tatt ut til San Sebastián

18.08.2018

Tuva Novotnys gripende regidebut med Pia Tjelta og Anders Baasmo Christiansen i hoverollene høster internasjonal anerkjennelse.

Det er med stor glede vi kan bekrefte at Blindsone, Tuva Novotnys knallsterke debut som spillefilmregissør, har blitt tatt ut til den internasjonalt anerkjente filmfestivalen i San Sebastián.

 - Jeg er svært takknemlig for at San Sebastián har funnet en plass til Blindsone i sitt program. For meg har San Sebastián alltid vært en festival som viser stor grad av integritet i sitt utvalg av filmer og filmskapere og det er en stor ære å få delta, sier regissør Tuva Novotny.

Novotny har også skrevet manus til Blindsone som er filmet i én lang tagning på 98 minutter, og som setter søkelys på psykiske lidelser blant barn og unge i Norge.

Novotny er en internasjonalt bejublet skuespiller som har mottatt flere priser for sine rolletolkninger, deriblant Shooting Star i på filmfestivalen i Berlin. Hun hadde nylig en sentral rolle i sci-fi-thrilleren Annihilation på Netflix, der hun blant annet spilte mot Natalie Portman og er også godt kjent for det norske publikum gjennom produksjoner som Dag, Nobel, Kongens nei, Smala Sussie m.fl. Tuva Novotny har tidligere regissert flere kortfilmer og har også sittet i registolen på deler av den norske serien Dag, der hun blant annet samarbeidet med Atle Antonsen og Anders Baasmo Christiansen. Hun har lenge vært ansett som et svært lovende regitalent. 

Blindsone er produsert av Elisabeth Kvithyll for Nordisk Film Production Norge i co-produksjon René Ezra og Matilda Appelin fra Nordisk Film Production i Danmark. Filmen er produsert med støtte fra Norsk Filminstitutt og Nordisk Film & TV Fond, i samarbeid med NRK, Nordisk Film Distribusjon og TrustNordisk.  

Filmen vises på Filmfestivalen i Haugesund 20. august og får norsk premiere 24. august 2018.

For informasjon kontakt:

Produsent Elisabeth Kvithyll. Mob: 403 28 943, mail: elisabeth.kvithyll@nordiskfilm.com.