Charter

Charter åpnet Kosmorama

03.03.2020

Etter å ha blitt tatt ut til Sundance har Charter vendt tilbake til Norden som kveldens åpningsfilm på Kosmorama i Trondheim.

I Charter møter vi Alice, spilt av Ane Dahl Torp. Hun har ikke sett sine to barn på to måneder etter å ha vært gjennom en bitter skilsmisse. Når sønnen ringer midt på natten og høres opprørt ut, tar Alice en drastisk beslutning for å få se barna sine igjen.

Charter ble også tatt ut til Sundance filmfestival, en av verdens mest prestisjetunge festivaler, der filmen høstet lovord både fra internasjonale kritikere og publikum. Ikke minst er Ane Dahl Torps nydelige og nyanserte tolking av hovedrollen fremhevet av mange. 

Charter er skrevet og regissert av Amanda Kernell plasserte seg for alvor på kartet over nye talenter med den knallsterke debutfilmen Sameblod, som vant publikumsprisen under Kosmorama i 2017. Den vant også en rekke prestisjetunge priser på filmfestivaler verden over, blant annet «Best Nordic Film» på filmfestivalen i Göteborg og Europa Cinemas Label for beste europeiske film på filmfestivalen i Venezia.