DRUK

European Film Awards giver topnomineringer til DRUK!

10.11.2020

Thomas Vinterberg og Zentropas store biografsucces er netop blevet nomineret til fire European Film Awards-statuetter i de tungeste kategorier: Film, instruktør, manuskript og mandlig skuespiller. Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm og Mads Mikkelsen er blandt de nominerede.

Den internationale succes for Thomas Vinterberg og Zentropas DRUK fortsætter med uformindsket kraft. Således har European Film Awards – Europas svar på Oscar-uddelingen – på et netop overstået pressemøde offentliggjort de nominerede til European Film Awards 2020. Og her indtager DRUK én af de absolutte hovedroller, hvor den er er nomineret til følgende fire af de største priser:
 

  • DRUK for Bedste Europæiske Film
  • Thomas Vinterberg for Bedste Europæiske Instruktør
  • Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm for Bedste Europæiske Manuskriptforfatter
  • Mads Mikkelsen for Bedste Europæiske Skuespiller

 
Thomas Vinterberg vandt i 2012 sammen med Tobias Lindholm prisen for Bedste Europæiske Manuskript for Jagten.
 
European Film Awards er en årlig pris, som uddeles af European Film Academy, der er en sammenslutning af europæiske filmskabere og filmprofessionelle. Priserne gives for særlige udmærkelser for europæisk film. Det er den 33. udgave af European Film Award og afholdes i år virtuelt fra European Film Academys hovedsæde i Berlin den 9. – 12. december.

International prisregn

Internationalt har DRUK allerede vundet flere priser. Først vandt den Prix des Cinémas Art et Essai (Art House Cinema-prisen) i Frankrig. Siden vandt den prisen for Bedste Mandlige Skuespiller til de fire hovedrolleindehavere på San Sebastián International Film og to andre spanske priser, og senest vandt den hovedprisen på London Film Festival. Den har ligeledes været udtaget til det officielle program til filmfestivalerne i både Cannes og Toronto.
 
Herhjemme fortsætter DRUK sin sejsgang i biograferne. Nu har filmen rundet hele 719.644 solgte billetter.