Tunnelen - trailer

Første trailer fra "Tunnelen"

29.10.2019

«Tunnelen» har kinopremiere over hele landet første juledag - her er den rykende ferske traileren!

– Det har vært utrolig spennende å være med på dette store filmprosjektet. Det er et veldig proft team som står bak, og filmen forteller en fantastisk spennende historie. Mens jeg forberedte meg til rollen var det både tøft og lærerikt å se hvordan forskjellige redningsmannskaper jobber rundt i Norge, utfordringer de møter, og hva man burde gjøre for å være mest mulig forberedt når ulykken først inntreffer. Nå gleder jeg meg skikkelig til å vise frem det endelige resultatet, sier hovedrolleinnehaver Torbjørn Harr.

Dramatiske, men realistiske scener med flammer, røyk og trange tunneler blir nå en storslagen spenningsfilm. Produsentene John Einar Hagen og Einar Loftesnes har fått med seg erfarne skuespillere på laget, og har fått eksperthjelp fra blant annet Mesta for å lage filmen så realistisk som mulig.

Spenningsdrama

I filmen kolliderer en tankbil i en tunnel i den iskalde norske fjellheimen. Barnefamilier, ungdommer og turister blir brått og brutalt sperret inne i mørket. Utenfor herjer snøstormen, hjelpemannskapene står fast og tankbilen begynner å brenne. Kommer hjelpen frem i tide?

– Tunnelen er et overlevelsesdrama basert på et realistisk scenario. Hele filmen er spilt inn i Norge og den hedrer på mange måter norske hverdagshelter. Filmen er intens, dramatisk, spennende og realistisk. Vi har laget en spenningsfilm som fort eskalerer til en kamp om liv og død, men som også handler om mellommenneskelige relasjoner, sier regissør Pål Øie.

Rollene

I de sentrale rollene finner vi blant annet Thorbjørn Harr, Lisa Carlehed, Ylva Fuglerud, Ingvild Holthe Bygdnes, Mikkel Bratt Silset, Silje Breivik, Jan Gunnar Røise, Øystein Martinsen og Per Egil Aske.

Regissør

Pål Øie er utdannet innen dokumentarfilm fra Høgskolen i Volda og fjernsynsproduksjon fra Universitetet i Bergen. Han er en erfaren regissør som har laget flere dokumentarfilmer og kortfilmer, men er kanskje mest kjent for filmene Villmark, Villmark 2 og Skjult. Pål Øie er medeier i Handmade Films In Norwegian Woods.

Manusforfatter

Kjersti Helen Rasmussen er utdannet manusforfatter fra den danske filmskolen, og har skrevet manus til en rekke kortfilmer, reklamer og spillefilmer, blant annet Varg Veum, Din til døden og Villmark 2 – også der med Pål Øie som regissør. Rasmussen er deleier, manusforfatter og utviklingsprodusent i Handmade Films in Norwegian Woods i Bergen.

Produsent

Nordisk Film Production produserer spillefilm, dokumentarer og dramaserier for det skandinaviske og internasjonale markedet, med en overordnet målsetting om å underholde et bredt publikum. De står bak mange av de største norske filmene de senere årene, blant annet Den 12.mann og Kon-Tiki.

Distributør

Nordisk Film Distribusjon er en del av Egmont, og er Nordens ledende distributør av kreativt innhold innen film, musikk og spill. Nordisk Film har tidligere distribuert filmer som Kon-Tiki, Max Manus, Spionen, trilogien om Solan og Ludvig og Kongens nei.

 

Filmfakta

Tittel: Tunnelen

Manus:Etter en historie av Pål Øie og Kjersti Rasmussen

Regi: Pål Øie

Produsent: John Einar Hagen og Einar Loftesnes

Produksjonsselskap: Nordisk film Production AS

Distributør: Nordisk Film Distribusjon

Premiere: 25. desember 2019

 

Pressekontakt:

Martin Svalastog, martin.svalastog@kulturmeglerne.no, tlf 938 34 278

Martine Borring, Martine.borring@nordiskfilm.com tlf 41636111