Gjyljet Berisha

Gjyljeta Berisha tildelt Nordisk Film Prisen i Norge

23.01.2020

I kveld ble Nordisk Film Prisen utdelt i Norge for 5. gang. Årets talent er script Gjyljeta Berisha.

Script Gjyljeta Berisha er tildelt Nordisk Film Prisen 2019 for sin innsats i den kritikerroste filmen «Håp». Berisha har vært sentral i en rekke produksjoner de siste årene, deriblant «Limbo», «Hodejegerne», «Lilyhammer», «De nærmeste», «Børning 2», «Okkupert»,  «Askeladden – I Dovregubbens hall», «Sonja» og nå sist i «22. juli».

Berisha fikk overrakt prisen på 100 000 kroner under en markering i Oslo torsdag kveld.

Målet med prisen er å belønne et norsk talent som har vært med på å heve kvaliteten og kompetansen i norsk filmproduksjon. Juryen har i tillegg valgt å fokusere på filmarbeidere i fagfunksjoner som sjelden får den oppmerksomheten de fortjener. Det er femte gang stiftelsen Nordisk Film Fonden deler ut prisen i Norge. Nordisk Film Fonden har siden 1996 delt ut en tilsvarende pris i Danmark.

«Årets vinner av Nordisk Film-prisen er verdig vinner som kjennetegnes ved sin ukuelige vilje til å slåss for den gode historien», sier juryleder og direktør i Nordisk Film Production, Sveinung Golimo.

 

Juryens begrunnelse:

«Gjyljeta Berisha har gjort en rekke filmer og TV-serier de siste årene og flere regissører som har hatt henne med ut i felten sier de aldri hadde klart seg uten henne. Gjyljeta er en filmarbeider som står i krigen og kjemper lojalt, med godt humør og alltid med total dedikasjon til filmen og historien. Hun er script, men også nærmest regi-assistent i måten hun jobber på. Hun tar ansvar langt utover det man kan forvente av en script og mange norske filmer og TV-serier har henne å takke for at de ble så bra som de ble.»

Foruten Sveinung Golimo har juryen bestått av skuespiller Rolf Kristian Larsen, regissør Grethe Bøe, filmprodusent Martin Sundland, manusforfatter Mette Bølstad og filmdistributør Vibeke Skistad.

 

Tidligere prisvinnere:

2015    Anna Myking, filmfotograf

2016    Halkawt Mustafa og Anders Fagerholt, manusforfattere

2017    Lars Erik Hansen, VFX supervisor

2018    Jørgen Stangeby Larsen, production designer

 

Spørsmål kan rettes til: Sveinung Golimo, sveinung.golimo@nordiskfilm.com, 906 06 165.