Filminnspilling under korona

Kampen om Narvik i mål for denne gang

19.06.2020

Kampen om Narvik fullførte i går siste opptaksdag på Østlandet under strenge smittevernstiltak. De gjenstående opptakene gjennomføres etter planen i Narvik og omegn våren 2021.

Siste opptaksdag i denne runden var i Drammen, der det også ble spilt inn noen scener i begynnelsen av mars før hele Norge stengte ned og alt ble satt på vent.  

- Det har vært utfordrende å produsere spillefilm i koronaens tid, men vi har hatt svært gode ressurser på smittevern på settet til enhver tid og et fantastisk team som har stått på for å få denne bolken av innspillingen i mål. Det er en stor lettelse å ha kommet så langt, sier produsent Live Bonnevie.

Nå blir det en pause i innspillingen før produksjonen etter planen setter kursen nordover i april 2021 for å spille inn vinterkrigen i og rundt Narvik.

OM FILMEN
April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 bevæpnede, norske soldater klarer å bløffe seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

OM NORDISK FILM PRODUCTION
Nordisk Film Production produserer spillefilm, dokumentarer og dramaserier for det skandinaviske og internasjonale markedet, med en overordnet målsetning om å underholde et bredt publikum. De står bak mange av de største norske filmene de senere årene, blant annet «Kon-Tiki», «Den 12. mann» og «Tunnelen».

FILMFAKTA:
Tittel: Kampen om Narvik
Manus: Christopher Grøndahl
Regi: Erik Skjoldbjærg
Genre: Krigsdrama
Produksjonsselskap: Nordisk Film Production
Produsenter: Aage, Aaberge, Live Bonnevie og John Einar Hagen

Planlagt premiere: Høst/vinter 2021