PictureThis_19

Karakterimprovisation møder real-time teknologi på PICTURE THIS_19

02.09.2019

Virtual production er et paradigmeskifte inden for visuel storytelling, men hvordan kan metoden skaleres ned fra massive blockbuster-produktioner til en dansk produktionsvirkelighed? Få svaret, når PICTURE THIS_19 den 1. oktober 2019 byder på en live demonstration af virtual production teknikker samt erfaringer fra de kreative bag den første danske live action spillefilm, der har anvendt dem.

Med skuespillere, motion capture dragter, real-time teknologier og den nyeste viden inden for udviklingen af storyworlds og videoskitser, vil instruktør Rasmus Kloster Bro (Cutterhead, 2019), Simon Jon Andreasen, uddannelsesleder på animations- og spillinjen på Den Danske Filmskole, kaste sig ud i et liveeksperiment under PICTURE THIS_19.

På mindre end syv timer vil de udforske de kreative og fortællermæssige muligheder inden for real-time visualisering. Processen kan følges live under hele konferencen, og undervejs skal holdet tilpasse eksperimentet til publikums input og udvikle karaktererne i en improvisatorisk proces. Målet er at ende på en videoskitse af en dramatisk scene, der demonstrerer konceptet.

Eksperimentet er et led i Kloster Bro og Jon Andreasens igangværende kunstneriske udviklingsprojekter støttet af Kulturministeriet, som skal vise, hvordan nytænkning af måden, vi udvikler film på samt nye teknologier som motion capture, virtuelle kameraer og spil engines kan frigøre kreativiteten, og at det i dag er muligt på et dansk budget.

Danmarks første virtuelle produktion

Kort før sommerferien fik det danske børneeventyr Kaptajn Bimse biografpremiere. Det er den første danske live action spillefilm, hvor man har brugt en spil engine som visuelt værktøj, og instruktørerne bag, Thomas Borch Nielsen og Kirsten Skytte, vil dele deres erfaringer til PICTURE THIS_19.

Thomas Borch besøgte konferencen sidste år og fortalte midt i produktionen, at et af hovedmålene var at lave en film med visuelle effekter på Hollywood-niveau, men med et smalt dansk budget. Han vender nu tilbage sammen med sin instruktørmakker for at dele, hvad der lykkedes, hvad der ikke gjorde, og hvorfor danske produktioner skal overveje at inkorporere de nye teknologier.

PICTURE THIS_19 løber af stablen den 1. oktober 2019 på Den Danske Filmskole. Talere og program vil blive offentliggjort løbende på picturethisconference.com; Twitter @picturethis_19; Facebook Picture This – Film Tech Conference. 

I samarbejde med Danske Filminstruktører tilbydes foreningens medlemmer rabat på deltagelse i arrangementet.
Billetter købes her.

PICTURE THIS_19 kommer ud i landet

For første gang bliver det i år muligt at deltage i livetransmissioner af konferencen i både Aarhus og Odense.  Også European Film Schools elever får mulighed for at følge med på dagen fra Ebeltoft. Livetransmissionerne sker i samarbejde med Filmtalent, Filmby Aarhus, Via Film & Transmedia, Aarhus Filmværksted, Odense Filmværksted og European Film College. Læs mere om tilmelding til de lokale transmissioner her.
 
PICTURE THIS_19 er initieret og finansieret af Nordisk Film Fonden og organiseres af Vision Denmark i samarbejde med Copenhagen Film Fund, Filmværkstedet København og Den Danske Filmskole.