Mugge og vejfesten

Mød verdens lykkeligste dreng i traileren til Wulffmorgenthalers spillefilm MUGGE & VEJFESTEN!

20.06.2019

Zentropa og Nordisk Film kan i dag offentliggøre traileren til Wulffmorgenthalers første spillefilm MUGGE & VEJFESTEN. Filmen er en animationsfilm for hele familien, og i traileren bliver publikum introduceret for verdens lykkeligste dreng Mugge og mange af de skæve karakterer, der bor på Mugges helt almindelige danske villavej.

I traileren møder publikum blandt andre femlingerne Allan, Allan, Allan, Allan og Allan, Weirdoen fra Nakskov og selvfølgelig Mugges forældre Kirsten og Thorbjørn. En dag bliver der slået gevaldige skår i lykkelige Mugges glæde, da han opdager, at hans mor har forelsket sig i crossfit-træneren Pierre, et pragteksemplar af en mand. Mugge planlægger at få sine forældre til at finde sammen igen til den årlige vejfest, men det går selvfølgelig ikke som planlagt…

 

MUGGE & VEJFESTEN er baseret på Wulffmorgenthalers egen børnebog, der udkom på Gyldendal i 2017. Filmen har biografpremiere over hele landet d. 26. september 2019. 

Mikael Wulff og Anders Morgenthaler har selv skrevet og instrueret filmen, mens en række velkendte skuespillere lægger stemme til filmens karakterer, bl.a. Jens Jacob Tychsen, Iben Hjejle, Stephania Potalivo, Sofie Linde, Martin Brygmann, Lars Hjortshøj, Mia Lyhne, Jan Gintberg, Mick Øgendahl og Nikolaj Kopernikus. 

Handlingen

MUGGE & VEJFESTEN er en komedie om Mugge, verdens lykkeligste dreng. Han bor sammen med sine forældre på en idyllisk og helt almindelig dansk villavej befolket med skæve typer som opfinderen Henrik Skovlykke, femlingerne Allan, Allan, Allan, Allan og Allan, kattedamerne Tove og Karen, et par nonner, der altid går rundt på stylter og ikke mindst Weirdoen fra Nakskov. Mugges lykke slutter brat, da den glade knægt opdager, at hans mor er blevet forelsket i den uimodståelige crossfit-træner Pierre og nu forlader Mugge og hans far. Det kan Mugge overhovedet ikke acceptere. Han beslutter sig for at gøre alt hvad han kan, for at bringe sine forældre sammen igen - og det skal foregå ved den store årlige vejfest. Så sker det, der bare ikke må ske: vejfesten aflyses. Alt håb synes ude, men Mugge kan ikke holdes nede, og sammen med sin veninde Sofia lægger han en plan... 

Om Wulffmorgenthaler

Anders Morgenthaler og Mikael Wulff står bag de kendte Wulffmorgenthaler-striber, som i dag er blevet folkeeje i Danmark, og som udkommer i mere end 200 aviser verden over. Foruden tv-programmer og podcasts, står Wulffmorgenthaler også bag bog- og serieudgivelser så som ”Mugge & vejfesten” (Gyldendal 2017) og senest ”Mugge & hans mærkelige hjerne” (Gyldendal 2018).