Nikolaj Coster-Waldau i køkkenet på Geranium
Fotograf: Tine Harden

Nikolaj Coster-Waldau i praktik på trestjernet Michelin-restaurant

25.11.2019

Optagelserne til Christoffer Boes næste spillefilm, kærlighedsdramaet SMAGEN AF SULT, er i fuld gang her i København.

Nikolaj Coster-Waldau spiller stjernekokken Carsten, og i forbindelse med sin research til rollen, har han været i praktik på Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant Geranium. Under kyndig vejledning af køkkenchef Rasmus Kofoed tilbragte Nikolaj Coster-Waldau en dag i restauranten, hvor han fik gode tips til, hvordan en professionel kok skærer, snitter og opfører sig i et køkken.

Nikolaj Coster-Waldau var glad for oplevelsen og udtaler:
- At få lov til at følge Rasmus Kofoed en dag i hans restaurant var en stor oplevelse og meget værdifuld hjælp i forberedelsen til vores film, hvor jeg spiller en ambitiøs kok, der forsøger at balancere sine enorme professionelle ambitioner med ligeså store ambitioner i privaten. Rasmus er toppen, og hans generøsitet og udholdenhed, når jeg stillede dumme spørgsmål er en pris værdig i sig selv. Og så var der  jo maden.  Den var genial. 
 
Køkkenchef og medejer af Geranium, Rasmus Kofoed, supplerer:
- Det var en stor fornøjelse at have Nikolaj Coster-Waldau på besøg i vores køkken. Han er passioneret, lærenem og nysgerrig. Han er en fantastisk skuespiller, og jeg er sikker på, at han kan leve sig naturligt ind i rollen. Jeg glæder mig meget til at se ham folde sig ud som kok.

Handlingen i SMAGEN AF SULT

Velkommen til MALUS, den funklende nye stjerne på Danmarks gastronomiske himmel. Her regerer parret Maggi og Carsten. Hun er antropolog, med speciale i måltider, og har skabt restaurantens ekstraordinære rammer. Han er stjernekokken, der tryller i køkkenet.  Sammen er de den nye uovervindelige frontduo på den danske gourmetscene. De elsker hinanden, har to skønne børn og ejer ét af byens mest hypede madtempler. De vil ha’ det hele. Og de har det hele. Næsten. For de mangler den forjættede Michelin-stjerne. Deres store fælles drøm som de har satset alt på at vinde. Men i deres umættelige passion og jagt efter den ultimative anerkendelse, har de glemt at livets måltider nydes bedst i fælleskab.

Om Nikolaj Coster-Waldau

Som den lidenskabelige, ambitiøse stjernekok Carsten skal Nikolaj Coster-Waldau for første gang arbejde sammen med Christoffer Boe. 25 år efter spillefilmsdebuten og gennembruddet i Ole Bornedals Nattevagten (1994) er Nikolaj Coster-Waldau blevet international verdensstjerne takket være rollen som Jaime Lannister i alle otte sæsoner af HBOs globale tv-fænomen Game of Thrones (2011-19). Men det er også blevet til et væld af store roller i andre internationale film- og tv-produktioner, bl.a. filmene Black Hawk Down (2001), Wimbledon (2004), Kingdom of Heaven (2005), Firewall (2006), Mama (2013), Oblivion (2013), The Other Woman (2014), Gods of Egypt (2016), Shot Caller (2017) og tv-serierne New Amsterdam (2008), Virtuality (2009) og den kommende Gone Hollywood (2020). Herhjemme har han senest haft hovedroller i Susanne Biers En chance til (2015), Tre ting (2017), Jonas Arnbys biografaktuelle Selvmordsturisten (2019) og den kommende Notat (2020) af Ole Christian Madsen.

Holdet bag filmen

SMAGEN AF SULT er produceret af Zentropa Entertainments og har Katrine Greis-Rosenthal og Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollerne som Maggi og Carsten. Filmen er skrevet af Tobias Lindholm og Christoffer Boe og får forventet biografpremiere 21. januar 2021.
 
SMAGEN AF SULT er co-produceret med Zentropa Sweden og Film i Väst, med støtte fra Det Danske Filminstitut, Svenska Filminstitutet, Nordisk Film & TV Fond, i samarbejde med TV 2 Danmark og SVT og med udviklingsstøtte fra The Creative Europe Programme - Media of The European Union. Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution i Danmark. Internationalt salg varetages af TrustNordisk.