Nordisk Film Bio Sverige

NORDISK FILM BIO SKAKAR OM MALMÖS BIO-SCEN

21.08.2020

Dimma, värme, snö från taket och stolar som skakar och svänger i varje kurva. Det som tidigare varit en lyxig dröm om vad bio borde vara blir nu vardag i Malmö. Detta är bio - and beyond.

En ny standard för biobesök sätts när Nordisk Film Bio slår upp portarna till en helt ny bioupplevelse vid torget på Mobilia i Malmö den 11 september. I sina fem toppmoderna salonger kommer det erbjudas ett stort utbud av kvalitetsfilmer, världspremiärer och indiefilmer. Varje salong är utrustad med 3D ljud från Dolby Atmos, och 4K-projektorer och i fyra av salongerna finns stora fällbara fåtöljer på varje rad. 

Nordisk Film Bio sätter därmed en helt ny standard på bioupplevelsen utan att det kostar mer än ett normalt biobesök. 
I den femte salongen finns Sveriges andra 4DX-salong. Den första öppnade Nordisk Film Bio i Uppsala 2018. Nu är det Malmös tur att få uppleva 4DX-konceptet som gör besökaren till en del av filmens handling med hjälp av 19 olika effekter. Ett hydrauliskt system rör stolarna i flera riktningar medan vind blåser, det kittlar under fötterna och munstycken runt om i salongen sprutar vatten, dimma, doft, snö, såpbubblor och värme vid utvalda tillfällen i filmen. 

- Att kunna öppna portarna till vår andra biograf i Sverige och erbjuda en bioupplevelse utöver det vanliga är vi otroligt stolta över. Då vi har fällbara fåtöljer på varje rad, en salong med 4DX och ett gediget utbud av snacks vågar jag påstå att denna underhållning för hela familjen är bio… and beyond, säger Linn Fredriksson, biografchef för Nordisk Film Bio i Malmö. 

- Vi har haft stor framgång med vår öppning i Uppsala och har blivit positivt överraskade av hur väl den svenska publiken har tagit emot vårt nya koncept med fällbara fåtöljer, vårt fokus på kundservice och 4DX. Därför ser vi oss nu om, med ännu större intresse, efter fler platser i alla större städer i Sverige och ser fram emot att erbjuda ännu fler gäster spännande bioupplevelser, säger Erik Kongsvik-Ibsen, COO Nordisk Film Bio. 

För tillfället har några enstaka effektspår tagits bort i vår 4DX-salong med tanke på rådande världsläge. 
Även antalet personer i våra salonger har begränsats till 50 per visning. Renligheten är även den större än någonsin då mer tid mellan visningarna innebär med tid för städning.

BIO... AND BEYOND 

  • 5 salonger
  • 255 kvadratmeter bioduk 
  • Vägg-till-vägg-filmdukar med laserteknik 
  • Dolby Atmos i alla salonger 
  • 353 fällbara fåtöljer 
  • Fällbara fåtöljer på varje rad 
  • 68 4DX-platser 
  • 8 rullstolsanpassade platser 
  • 19 effekter i vår 4DX-salong 
  • Ett omfattande sortiment av snacks och godis 

OM NORDISK FILM BIO 

Nordisk Film Bio ägs av Nordisk Film, som är en del av den Nordiska mediekoncernen Egmont. Nordisk Film har varit en del av Danmarks filmhistoria i över 100 år och idag driver Nordisk Film Bio den största biokedjan i Danmark och Norge med totalt 44 biografer. De står också bakom två biografer i Sverige. Nordisk Film Bio har 9 miljoner besökare årligen.