Oiii logo

Nordisk Film i stor satsning på originalinnehåll för barn

27.11.2019

Oiii är namnet på ett nytt barnuniversum med film, tv-serier och lokalproducerat originalinnehåll för barn som Nordisk Film lanserar i nära samarbete med TV 2 Norge. Oiii blir tillgängligt den 1 december i Norge och målsättningen är att Oiii även ska komma till Sverige och Danmark.

I nära samarbete med TV 2 Norge lanserar Nordisk Film nu barnuniversumet Oiii. Det är cirka 350 timmar innehåll för barn mellan 3 och 12 år och deras föräldrar som blir tillgängligt på TV 2 Norges tv-kanaler och på streamingtjänsten TV 2 Sumo från den 1 december. Nordisk Film planerar att Oiii ska lanseras även i Sverige och Danmark – om möjligt i samarbete med lokale partners. 

Sex tv-serier med originalinnehåll som ligger nära nordiska barns liv och vardag produceras för Oiii. De första så kallade Oiii’riginals produceras av produktionsbolaget Drive Studios och bland titlarna är ”Oiii`gården” som följer livet på en ekologisk gård i Norge, “Monstermålning” som lär och inspirerar barn att måla ansikten samt julkalendern “Jul i historiehålan”.

Dessutom består Oiii av Nordisk Films katalog av animerade titlar till de minsta som t.ex. “Masha och björnen”, “Little Charmers” och “Byggare Bob”, serier till större barn samt en lång rad barn- och familjefilmer och helt nya nordiska dramaserier. 

“I dag är det en avgörande faktor för en tv-kanal att både visa det lokala, kända internationella satsningar och det exklusiva innehållet – Oiii har allt! Med Oiii får en tv-kanal som TV 2 Norge hela paketet; rätt och åldersrelaterat innehåll, en redaktionell kuratering samt skräddarsydda lokala program som speglar barns liv och vardag här och nu. Oiii är ett uttryck för Nordisk Films satsning på innehåll för barn vilket vi har en stark tradition av att producera och kan se en stigande nordisk marknad för,” säger Kirstine Vinderskov som är kanalredaktör hos Nordisk Film.

Under de senaste fem åren har Nordisk Film erbjudit Min Bio, en digital tjänst till små barn i Sverige, Danmark och Norge. Med Oiii tar Nordisk Film ett markant steg framåt med att bygga upp ett helt barnuniversum för barn mellan 3 och 12 år och målsättningen är att Oiii – som nu lanseras i Norge – ska expandera till Sverige och Danmark. 

Kirstine Vinderskov understryker att en mycket viktig del av Oiii är de originella, lokalproducerade tv-serierna i public service-kvalitet. 

“Vi tror att barnfamiljer efterfrågar en lokal värld att streama som stöds av sunda värderingar och som speglar det barnliv som barn i Norden lever och känner till. Oiii ska vara ett barnuniversum som älskas av barnen och som är tryggt för föräldrarna. Vi vill vara barnens storebror, lillasyster eller bästa vän som underhåller, utmanar och inspirerar till att ha roligt och lära sig något samtidigt. Vi vill göra det coolt att vara barn,” säger Kirstine Vinderskov.