Dansk Film Aften

Nordisk Film inviterer til fælles filmaften

24.03.2020

Vi skal stå sammen ved at holde afstand, men i længden kan det jo godt blive lidt ensomt at underholde sig selv derhjemme. Derfor inviterer Nordisk Film nu hele Danmark til ”Dansk Film Aften” på torsdag den 26. marts kl. 20, hvor vi ser en dansk filmklassiker sammen – hver for sig. Den udvalgte filmklassiker kan ses helt gratis på Dansk Filmskat torsdag aften.

”Lad os samles hjemme i stuerne hver for sig og i fællesskab drømme os tilbage til dengang, alting var lidt hyggeligere med en god klassiker på Dansk Filmskat. Vi slipper nyhedsstrømmen og får tankerne væk fra virus, karantæne og hamstring for en aften,” siger Redaktør hos Nordisk Film, Kasper Rasmussen.

Allerførst skal danskerne afgøre, hvilken film vi skal samles om til Dansk Film Aften: Den romantiske folkekomedie Baronessen fra benzintanken fra 1960 med Ghita Nørby, Ove Sprogøe og Dirch Passer i hovedrollerne eller den nostalgiske Morten Korch-klassiker Vagabonderne fra Bakkegaarden fra 1958 med Poul Reichhardt og Astrid Villaume. Afstemningen er allerede i gang på Facebook, og vinderfilmen offentliggøres torsdag morgen.

I facebook-eventet er planen, at Danmark skal samles og dele filmhygge hjemme fra de danske stuer med billeder og updates før og under filmen med hashtagget #DanskFilmAften. På den måde får vi spredt filmhyggen til hele landet, og Danmark kan se film sammen - hver for sig.

”Vi har fremhævet to vaskeægte klassikere til Dansk Film Aften. Så nu er det op til danskerne at vælge, om de vil være dus med himlens fugle eller indlogeres på Rosensten slot. Vinderfilmen kan ses helt gratis på Dansk Filmskat torsdag aften kl. 20, og så håber vi, danskerne vil sprede filmhygge hjemme fra stuerne,” siger Redaktør hos Nordisk Film, Kasper Rasmussen.

Nu hvor hjemmeopholdet varer lige til påske, er det oplagt at sikre sig god og familievenlig underholdning som Olsen Banden, Støv på hjernen og Far til fire til den kommende tid. Vinderfilmen kan torsdag aften ses gratis og uden oprettelse af bruger. Hvis man har lyst til at se hele Dansk Filmskats udvalg af klassikere, kan man tilmelde sig og få 14 dages gratis adgang uden binding på www.danskfilmskat.dk.