Supermassive Games

Nordisk Film køber 30 procent af engelsk computerspilselskab

29.03.2021

Nordisk Film køber sig ind i det engelske spilstudie Supermassive Games. Det er det niende europæiske computerspilselskab, Nordisk Film bliver ejer eller medejer af i en periode på godt fire år. Dermed fortsætter væksten inden for computerspil for den Egmont-ejede underholdningsvirksomhed.

Nordisk Film fortsætter sin vækst inden for computerspil og investerer nu i det engelske spilstudie Supermassive Games, Dermed har Nordisk Film – igennem forretningsenheden Nordisk Games – hel- eller delejerskab af ni europæiske computerspilselskaber. Med handlen får Nordisk Film en ejerandel af Supermassive Games på helt præcis 30,7 procent.

”Computerspiludvikling er en vigtig komponent i Nordisk Films strategi og transformation til moderne og globalt orienteret underholdningsvirksomhed. Det er verdens største underholdningskategori og repræsenterer en moderne storytelling, som passer perfekt til os, og hvor vi allerede har set en høj vækst, som vil fortsætte. Vi er nu begyndt at udvide vores fokus fra Norden til hele Europa, og jeg er meget tilfreds med, at vi kan indlede et partnerskab med Supermassive Games, som er blandt de bedste inden for narrative spil,” siger Allan Mathson Hansen, koncerndirektør, Nordisk Film.

Supermassive Games blev grundlagt i 2008 og har mere end 200 ansatte på kontorerne i Guildford lidt sydvest for London, hvor de udvikler spil til PC og alle førende spilkonsoller. Supermassive Games har vundet en række priser og står bag populære spil som PS4-hittet ”Until Dawn” og ”The Dark Picture Anthology”, en serie af filmiske horror-games.

”Det, som imponerede os mest hos holdet bag Supermassive – udover deres åbenlyse talent og kreativitet – er deres åbenhed og vision om at skabe de bedst mulige narrative spil. Der findes ikke mange spilstudier i verden, som er bedre end dem til at skabe narrative spil bygget op omkring unikke fortællinger og IPer. Det er en fantastisk mulighed for os,” siger Mikkel Weider, Managing Director, Nordisk Games.

”Vi glæder os til samarbejdet med Nordisk Games. Vores selskaber deler en passion for at levere smukke spil med engagerende fortællinger, og vi ser frem til at arbejde tæt sammen med dem og deres kolleger hos Nordisk Film og Egmont,” tilføjer Pete Samuels, CEO, Supermassive Games.

Nordisk Films portefølje af computerspilstudier består foruden Supermassive Games af helejede Avalanche Studios Group og de delejede selskaber Star Stable Entertainment, MercurySteam, Raw Fury, Nitro Games, RETO MOTO, Flashbulb Games og Multiverse.