Rubber Bandits
Rubber Bandits

Nordisk Film køber det danske computerspilselskab Flashbulb Games

29.11.2021

I knap fem år har Nordisk Film, igennem forretningsenheden Nordisk Games, været minoritetsejer af Flashbulb Games, men køber nu hele det danske computerspilselskab, der står over for at lancere et nyt spil til PlayStation, Xbox og Steam. Dermed styrker Nordisk Film sin milliarddyre vækstportefølje af computerspilselskaber yderligere.

Nordisk Games, som er en forretningsenhed under Nordisk Film, fortsætter sine investeringer inden for computerspil og køber hele det danske computerspilselskab Flashbulb Games for et trecifret millionbeløb. I 2017 investerede Nordisk Film 16,5 millioner kroner for en andel på 43 procent af Flashbulb Games, der bl.a. står bag det populære spil ”Trailmakers”, og overtager med det nye opkøb nu selskabet 100 procent.

”Da vi begyndte at opbygge en portefølje af computerspilselskaber for snart fem år siden, var Flashbulb Games det første selskab, vi investerede i. Det har været fantastisk at være med på deres rejse, hvor de har udvikle en række stærke og spændende spilprojekter. Flashbulb Games er et af de mest kreative spilstudier, jeg kender, med en stribe særdeles talentfulde ansatte. Deres spil er originale, sjove, engagerende og altid af høj kvalitet, og de har en meget engageret brugerbase, hvilket har resulteret i en rigtig fin forretning. Vi er meget glade for, at de nu har valgt at sælge hele selskabet til os, og vi ser frem til den videre fælles vækstrejse,” siger Mikkel Weider, der er direktør i Nordisk Games.

Siden 2017 har Nordisk Film, der er en del af mediekoncernen Egmont, i regi af Nordisk Games investeret mere end 1,5 mia. kroner i en række europæiske computerspilselskaber, der tilsammen har 1.100 ansatte. Foruden Flashbulb Games har Nordisk Film majoritets- eller minoritetspositioner i bl.a. de svenske selskaber Avalanche Studios Group og Star Stable Entertainment, britiske Supermassive Games og spanske MercurySteam.

Flashbulb Games blev grundlagt i 2016 af Rune Dittmer, Ole Teglbjærg, Mikkel Thorsted og Lasse Outzen, der tidligere havde arbejdet sammen i selskabet Press Play. Flashbulb Games står bag det innovative open-world-spil ”Trailmakers”, hvor spillerne bygger deres egne køretøjer og bruger dem til at udforske og konkurrere i spilverdenen. Den 2. december lancerer Flashbulb Games et nyt spil, ”Rubber Bandits”, til Xbox, PlayStation og Steam. Det er et multiplayer-spil, hvor op til fire spillere kæmper mod hinanden.

”Nordisk Games var de første, som investerede i Flashbulb Games kort tid efter, at vi havde grundlagt selskabet. De har været en stor støtte i forhold til vores udvikling de seneste år, og med lanceringen af ”Rubber Bandits” indleder vi et nyt kapitel, hvor det er den helt rigtige timing, at vi nu bliver en fuldbyrdet del af Nordisk Games. Man kan sige, at vi har været på en lang date, og nu bliver vi endelig gift,” siger Rune Dittmer, der er adm. direktør og med-grundlægger af Flashbulb Games.