Rikke Crosby

Nordisk Film udnævner Rikke Crosby som direktør for post-produktionsområdet

01.10.2020

For at styrke den strategiske udvikling inden for digital post-produktion i film- og tv-produktioner udnævner Nordisk Film sin nuværende strategidirektør Rikke Crosby som ny direktør og øverste ansvarlig for ShortCut, der er en af de førende post-produktionsvirksomheder i Skandinavien.

Rikke Crosby er per 1. oktober udnævnt til direktør for post-produktionsområdet i Nordisk Film, hvilket betyder, at hun bliver adm. direktør for ShortCut A/S Danmark og bliver formand for bestyrelsen i Shortcut Norge AS. Rikke Crosby er i øjeblikket direktør for Nordisk Film Strategy & Business Development og har tidligere bl.a. været direktør for Corporate Strategy i Egmont.

ShortCut blev grundlagt i 1991 og er et af de førende post-produktionsfirmaer i Skandinavien med afdelinger i København og Oslo, som har betydelige kompetencer inden for visual effects og digital post-produktion. Rikke Crosbys opgave bliver at styrke ShortCuts digitale- og teknologiske udvikling igennem øget samarbejde og nye partnerskaber, samtidig med at ShortCut fastholdes som et full-service post-produktionsfirma, der hvert år er involveret i en lang række nordiske film- og tv-produktioner.  

”Digital post-produktion er de seneste år blevet et vigtigt element i integreringen af teknologi i filmproduktionen. ShortCut i Danmark og Norge er strategiske forretningsområder for vores samlede content-område i Nordisk Film, hvor vi vil være en stærk digital partner, som vi allerede er blevet igennem VFX-produktioner til f.eks. Netflix-serien ”The Rain”. Rikke Crosby er en stærk, strategisk tænkende og udviklingsorienteret leder, og jeg er meget glad for, at hun har sagt ja til at stå i spidsen for ShortCuts videre rejse,” siger Nordisk Films adm. direktør, Allan Mathson Hansen. 

”Jeg har de seneste år haft det centrale ansvar for Nordisk Films strategiudvikling og er herigennem blevet imponeret over det høje engagement, ambitiøse drive og de stærke kompetencer, som kendetegner både ledere og medarbejdere i ShortCut. Jeg glæder mig til sammen med dem at fortsætte udviklingen og skabe yderligere vækst med fokus på digital post-produktion,” siger Rikke Crosby, der fortsat vil være en del af Nordisk Films ledergruppe med reference til Allan Mathson Hansen. 

I ShortCut Danmark nedlægges det nuværende ledelseskollektiv som beslutnings- og ledelsesorgan. Senior Visual Effects Supervisor Martin Madsen fortsætter som ansvarlig for VFX-området, og Senior Colorist Peter Diemar fortsætter ligeledes i sin nuværende rolle. I forlængelse af ændringerne er producer Maja Dyekjærs stilling blevet nedlagt, og direktør Mia Bang Stenberg har valgt at fratræde. Maja og Mia bliver i Shortcut indtil november. 

”Jeg vil gerne sige en meget stor tak til Mia Bang Stenberg, Maja Dyekjær og det øvrige ledelseskollektiv i ShortCut Danmark for deres kæmpe indsats og passion, der har bragt ShortCut til sin nuværende stærke position. Jeg ser frem til et samarbejde med Maja i forbindelse med hendes fremtidige filmprojekter og håber at Mia og Nordisk Films veje også må krydse hinanden – held og lykke fremover til jer begge,” siger Nordisk Films CFO, Thomas Rehling, hvorunder ShortCut-aktiviteterne hidtil har sorteret.