Kollision
Foto: Rolf Konow

Nyt klip fra Kollision: Nikolaj Lie Kaas magtesløs overfor skilsmissebegæring

22.10.2019

I næste uge er der landsdækkende biografpremiere på brødrene Avaz’ nye stjernebesatte drama KOLLISION, og nedtællingen startes i dag med offentliggørelsen af den allerførste scene fra filmen.   

I scenen møder vi familiefaderen Leo, spillet af Nikolaj Lie Kaas, som står overfor sit livs krise. Leos familie er i splittelse, og forældreparret skal for retten og have afgjort konsekvenserne af deres skilsmisse. I scenen har Leo sit første møde med sin forsvarer (Nicolas Bro), der skal hjælpe ham med at få sin familie tilbage. Her indser han, at en skilsmisse kan have alvorlige konsekvenser for ham som far. Forsvareren forbereder ham på, at han som far ingen rettigheder har, og det tyder på, at hans rettigheder til at se sine børn er ved at forsvinde væk under ham.
 
Filmens instruktør Mehdi Avaz fortæller:
”Her ses en familiefar, hvis fundament bliver revet væk af dem som han stolede allermest på, og han er magtesløs. Kollision er inspireret af virkelige hændelser og handler om en kernefamilie fyldt med kærlighed, der kolliderer på tragisk vis. I forældreparrets desperate forsøg på at træffe de rigtige beslutninger glemmer de konsekvenserne for børnene. For mig er det vigtigt, at vi voksne begynder at tale om, hvordan vi ødelægger vores børns fremtid, når vi glemmer, hvordan vores handlinger påvirker dem. Det er bl.a. den dialog, jeg håber, Kollision kan være med til at sætte i gang. 

Om KOLLISION

Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil spiller i KOLLISION hovedrollerne, Leo og Olivia, der pludseligt slynges ud i en krise. Under tragiske omstændigheder bliver deres niårige datter Liv kastebold mellem sin mor og far. Filmen er et bevægende drama, der udforsker en familie i opløsning og de beslutninger, forældre træffer i forsøget på at finde mening og håb. Filmen er inspireret af virkelige hændelser.
 
KOLLISION får landsdækkende biografpremiere den 31. oktober.

Holdet foran og bag kameraet

Brødrene Avaz spillefilmsdebuterede med det anmelderroste melodrama Mens vi lever (2017), der overraskede dansk film med mere end 100.000 solgte biografbilletter, og nu er de klar med deres anden spillefilm med en perlerække af dansk films største stjerner.
KOLLISION instrueres af Mehdi Avaz, manuskriptet er forfattet af Milad Avaz, mens Misam Avaz, Kim Magnusson og Sara Victoria Pedersen er filmens producertrio.
 
I filmens bærende roller ses Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil sammen med den debuterende børneskuespiller Karla Sigrid Wienberg Avaz. De flankeres af bl.a. Tommy Kenter, Henning Jensen, Bodil Jørgensen, Sebastian Jessen, Julie Christiansen, Rasmus Bjerg, Nicolas Bro og mange flere.
 
KOLLISION er produceret af Rocket Road Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut under Markedsordningen og er co-finansieret af TV 2. Filmen er optaget i Aarhus og Frederikshavn med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje. Filmen distribueres i Danmark af Nordisk Film Distribution.