VILDMÆND
Foto: Rasmus Weng Karlsen

Rasmus Bjerg og Zaki Youssef i ny roadmovie til fods i de norske fjelde

08.11.2019

Nordisk Film Springs kommende komedie VILDMÆND, instrueret af Thomas Daneskov, får biografpremiere 11. marts 2021.

Nordisk Film inviterer på et godt grin, action og masser af hjerte i selskab med Rasmus Bjerg og Zaki Youssef, der indtager hovedrollerne i instruktørtalentet Thomas Daneskovs kommende danske film VILDMÆND, som han har skrevet sammen med den prisvindende forfatter Morten Pape. Filmen forventes at få biografpremiere over hele landet 11. marts 2021.

VILDMÆND er netop gået i optagelser på fjeldet i Norge og er en hæsblæsende dansk komedie om moderne mænd, der ikke kan mærke sig selv – en roadmovie til fods i de norske fjelde.

Handlingen

I VILDMÆND er Martin skredet fra det hele. Til Norge. For at bo i naturen og jage sin egen føde. Som en rigtig vildmand. Men da hashsmugleren Musa pludseligt dukker op nær hans lejr – blødende og forslået efter et biluheld – bliver Martins selvrealiseringsprojekt vendt på hovedet. Snart er det umage makkerpar på flugt gennem den barske fjelde, med norsk politi, Musas rivaler og Martins intetanende hustru lige i hælene.

Stærkt cast

Nordisk Film Spring har med Rasmus Bjerg og Zaki Youssef sikret sig det mest umage par i dansk film i årevis. Rasmus Bjerg spiller den moderne mand Martin, der forsøger at afkoble sig fra civilisationen og finde sig selv i de norske fjelde. Blandt Rasmus Bjergs seneste præstationer skal bl.a. fremhæves hans kritikerroste og prisbelønnede præstation som John Mogensen i Ole Bornedals Så længe jeg lever. Musa bliver portrætteret af Zaki Youssef, der fik sin hovedrolledebut i Ulaa Salims omdiskuterede politiske thriller Danmarks Sønner og har også fået rollen som Assad i den femte Afdeling Q-film Marco effekten.

Rundt om det umage makkerpar ses også Sofie Gråbøl som Martins bekymrede hustru Anne samt Marco Ilsø og det komiske talent Jonas Bergen Rahmanzadeh som Musas to rivaler fra Danmark. Endelig får filmen et skud norsk kolorit af Bjørn Sundquist som den erfarne politibetjent Øyvind.

Unge prisvindere bag kameraet

VILDMÆND er instrueret af Thomas Daneskov, som ryddede bordet ved Ekko Shortlist Awards i 2014 med kortfilmen Ud, spring over, ind og modtog New Talent Grand Prix for Eliten ved CPH PIX i 2015. Siden har han lavet mockumentaryserien Joe Tech og nu kaster han sig ud i sin største film til dato.

Thomas Daneskov har skrevet filmen sammen med Morten Pape, der har fået ubetinget ros for sine Amager-fortællinger – den selvbiografiske ’Planen’ og ’Guds bedste børn’, som modtog hhv. Bogforums debutantpris og DR Romanprisen. Pape er udover prisvindende romanforfatter uddannet fra den alternative filmskole ’Super16’. VILDMÆND markerer hans spillefilmdebut.

Filmen er produceret af Nordisk Film Spring v/ producer Lina Flint, som tidligere har arbejdet sammen med Thomas Daneskov på Eliten og Joe Tech. Hun producerede også sidste års prisbelønnede, kritikerroste publikumssucces Den Skyldige med Jakob Cedergren.

VILDMÆND er co-produceret med Handmade Films i Bergen, med støtte fra Det Danske Filminstitut, i samarbejde med DR. Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution i Danmark og resten af Norden. Internationalt salg varetages af TrustNordisk.