Poster

Scandinavian Star nominert til Gullruten

04.06.2020

«Scandinavian Star» er nominert til Gullruten som «Beste dokumentarserie».

Scandinavian Star er nominert til Gullruten som Beste dokumentarserie. I tillegg er vår eminente klipper Martin Stoltz nominert for Beste klipp.

Om serien:

Natt til 7. april 1990 var passasjerfergen Scandinavian Star på vei fra Oslo med kurs for Frederikshavn med 383 passasjerer og 99 besetningsmedlemmer om bord. Midt på natten brøt brannen ut og 159 mennesker mistet livet.

Hjelpemannskaper og myndigheter i Norge, Sverige og Danmark sto overfor en katastrofe og internasjonal mordsak. I bakgrunnen foregikk et økonomisk spill med spor til USA og internasjonal skipshandel. Brannen ombord på Scandinavian Star har vært et uløst mysterium i 30 år, og er den største uløste mordsaken i Norge i vår tid.

Denne TV-serien i seks deler forteller hele historien om Scandinavian star, en vond historie som strekker seg over tre årtier. Den tar for seg personlige skjebner blant de overlevende, pårørende som mistet alt, myndighetenes forsøk på oppklaring, politisk maktspill og 30 år med spekulasjoner og teorier.

TV-serien er et resultat av samarbeid mellom Danish Documentary, Nordisk Film, NRK, TV4 i Sverige og danske DR, og den er tilgjengelig i sin helhet på NRK: https://tv.nrk.no/serie/scandinavian-star