HVOR KRAGERNE VENDER

Spillefilmsdebutant er klar med det humoristiske drama HVOR KRAGERNE VENDER

02.09.2019

HVOR KRAGERNE VENDER er instrueret af Lisa Jespersen, der har skrevet filmens manuskript sammen med Sara Isabella Jønsson. Filmen har forventet premiere i efteråret 2020. I de bærende roller finder man blandt andre Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen, Jens Jørn Spottag og Thomas Hwan.

Hyæne Film er stolt over at kunne præsentere det humoristiske drama HVOR KRAGERNE VENDER, som er instrueret af den debuterende spillefilmsinstruktør Lisa Jespersen. Lisa Jespersen har selv skrevet manuskriptet sammen med manuskriptforfatter Sara Isabella Jønsson. Filmen er produceret af Daniel Mühlendorph, som også var producer på selskabets første spillefilm, den anmelderroste politiske thriller Danmarks Sønner.

På rollelisten finder man en række stærke, danske skuespillere i de bærende roller, blandt andre Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen, Jens Jørn Spottag og Bedrag-stjernen Thomas Hwan. HVOR KRAGERNE VENDER er netop gået i optagelse i dag og har forventet biografpremiere i efteråret 2020.

Handlingen

HVOR KRAGERNE VENDER er et humoristisk drama om den unge kvinde Laura, der har lagt afstand til sin familie på landet for at slå sig ned som forfatter i København og leve det kunstneriske bohemeliv, hun tror, hun drømmer om. Men da hun nødtvungent rejser tilbage til sin hjemstavn for at deltage i sin brors bryllup, indser hun, at han er ved at gifte sig med hendes barndomsfjende Catrine. Det går samtidig op for Laura, at Catrine reelt har overtaget hendes plads i familien – og måske vil hun gerne have den tilbage… HVOR KRAGERNE VENDER er fortællingen om, hvordan vi – uanset hvor meget vi prøver – ikke kan løbe fra vores fortid, og hvor vi kommer fra.

Stærke skuespillere foran kameraet

I hovedrollen som Laura kan man opleve Rosalinde Mynster, der senest har kunnet opleves i hovedroller i tv-serien Badehotellet (2013-18), Christian IV – Den sidste rejse (2018) og storfilmen I krig & kærlighed (2018). Over for hende spiller Bodil Jørgensen, som snart er aktuel med både Avaz-brødrenes Kollision (2019) og Anders Refns De forbandede år (2020), og Jens Jørn Spottag, der lige nu kan opleves i Ser du månen, Daniel (2019), rollerne som Lauras forældre, Jane og Iver, mens det nyslåede Reumert-talent Anne Sofie Wanstrup spiller Catrine. I andre bærende roller medvirker blandt andre Adam Ild Rohweder, Bedrag-stjernen Thomas Hwan og Jesper Groth.

Holdet bag filmen

HVOR KRAGERNE VENDER er Lisa Jespersens første spillefilm som både instruktør og manuskriptforfatter. Hun blev uddannet fra Den Danske Filmskole i sommeren 2017 med den anmelderroste afgangsfilm September, som fik fem stjerner af både Politiken og Soundvenue og var nomineret til to priser ved Ekko Shortlist Awards 2018.

Lisa Jespersen har skrevet manuskriptet til HVOR KRAGERNE VENDER sammen med Sara Isabella Jønsson, som også var medforfatter på manuskriptet til September. Foruden HVOR KRAGERNE VENDER er Sara Isabella Jønsson i 2020 aktuel med Miss Osaka, som hun har skrevet sammen med Daniel Dencik.

Filmen er produceret af Daniel Mühlendorph, der ligesom Lisa Jespersen er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2017 – som producer. Han producerede også Hyæne Films første spillefilm, Danmarks Sønner, der havde premiere i 2018. Derudover har han produceret en række kortfilm, herunder Ulaa Salims prisvindende Fædreland (2017) og Marijana Jankovics Maja (2018), der modtog prisen for bedste kortfilm ved både Robert Prisen 2019 og Tribeca Film Festival.

Manuel Alberto Claro er filmens fotograf. Den prisvindende chilenske fotograf har tidligere blandt andet været fotograf på Lars von Triers Melancholia (2011), Nymphomaniac Vol. I & II (2013) og senest The House That Jack Built (2018).

HVOR KRAGERNE VENDER er støttet af Det Danske Filminstituts talentordning New Danish Screen. Filmen distribueres i Danmark af Nordisk Film Distribution.

Foto: Jess Bang