Ternet Ninja 2

TERNET NINJA 2 slår vild publikumsrekord og afblæser biografkrisen!

23.08.2021

Med astronomiske 246.684 solgte biografbilletter inkl. snigpremierebilletter har TERNET NINJA 2 helt sensationelt banket sin forgænger og ejer nu rekorden for den største premiereweekend for en dansk film nogensinde.

Er dansk film i krise efter genåbningen af biograferne i maj måned? Har danskerne ændret grundlæggende biografadfærd efter to langvarige nedlukninger? De spørgsmål har bølget frem og tilbage hele sommeren. Men i weekenden leverede Anders Matthesens kritikerroste TERNET NINJA 2 et rungende svar: Danskerne elsker at gå i biografen!
 
Det står soleklart efter premiereweekenden på den længe ventede opfølger til den mest succesfulde danske spillefilm i over tre årtier. Siden premieren i torsdags er biografgængere i hele landet valfartet til TERNET NINJA 2 i fuldstændigt uhørt omfang. Billetsalget er decideret eksploderet, og blot fire dage efter premieren har filmen solgt intet mindre end 246.684 biografbilletter inkl. snigpremierebilletter (212.949 billetter for selve premiereweekenden torsdag-søndag.)
 
Det er den klart største premiereweekend for en dansk film til dato, og dermed slår den rekorden som Ternet Ninja satte i julen 2018 med 222.000 solgte billetter inkl. snigpremierebilletter (200.000 billetter for de første fire dage). Undervejs i premiereweekenden solgte  TERNET NINJA 2 bl.a. 68.000 billetter alene i lørdags, hvilket er det højeste antal solgte biografbilletter til en dansk film på en enkelt dag nogensinde.
 
Overgår alle forventninger
Selv de mest optimistiske prognoser fra Nordisk Film havde ikke forudset, at TERNET NINJA 2 ville slå forgængerens rekordåbning. Det blev betragtet som urealistisk fordi den første film havde fordel af, at premiereweekenden lå i juleferien. Derfor er det også svært at få armene ned hos både Nordisk Film og hele holdet bag filmen.
 
Market Director Frederik Honore fra Nordisk Film Distribution udtaler:
Det er ganske enkelt historisk flot, hvad TERNET NINJA 2 har leveret her i weekenden. At komme buldrende på den måde på vej ud af corona-krisen og midt i august hvor solen oven i købet har skinnet hele weekenden, troede vi simpelthen ikke kunne lade sig gøre. Vi vidste, at vi havde en fantastisk film og at den ville klare sig rigtig godt. Det kunne vi se på forsalget og det fantastiske word-of-mouth som filmen allerede har fået. Men at den kunne hamle op med den første film og tilmed slå den, er virkelig sensationelt når man tænker på, at den første TERNET NINJA-film havde premiere i juleferien 2018. Det betyder, at TERNET NINJA 2 allerede er på vej til at blive årets største danske biografsucces, og kun tiden vil vise hvor langt filmen kan gå. Al snak om biografkrise og ændret publikumsadfærd bør forstumme, for her er et synligt bevis på, at danskerne så afgjort stadig elsker at gå i biografen.
 
Anders Matthesen selv er både taknemmelig og lettet over resultatet. Han udtaler:
Det er overvældende så godt publikum tager imod TERNET NINJA 2. Og det er jo det det hele handler om … at skabe glæde og begejstring. Det er helt vildt så positive folk er. Jeg får tusindvis af hilsner, og jeg læser hver eneste kommentar jeg modtager. Der er lutter optur blandt både børn og voksne. Jeg er meget taknemmelig. Og også lettet. Det var jo noget af et sats at planlægge en premiere midt i en corona-krise med lukkede biografer og forbud. Men vi håbede det ville blive muligt at komme i biografen efter sommerferien og at filmen netop kunne være med til at sprede glæde i en tid der har været meget barsk for mange. Og at biograferne så oven i købet kan tjene nogle af de penge hjem de har mistet under nedlukningen er jo bare perfekt. Jeg elsker selv at gå i biffen og sætter stor pris på de lokale biografer jeg besøger, når jeg fx er på turné. Og de bliver jo altså kun ved med at eksistere hvis der er folk i salene. 
 
TERNET NINJA 2 fik lutter flotte anmeldelser ved premieren i torsdag. Den har henover weekenden haft premiere i 130 kopier over hele landet.
 
Handlingen i TERNET NINJA 2

Ternet Ninja vender tilbage – i et nyt hylster. Den kyniske legetøjsgigant Phillip Eberfrø er ved at slippe for straf, og uskyldige børn er i fare. Jagten på hævn og retfærdighed genoptages sammen med 13-årige Aske. De to flankeres af både Sirene og Askes papfar Jørn, der går all in på sin nyeste opfindelse: en fordøjelsesapp. Evigt lækkersultne Sune er også med – og selvfølgelig Askes (uundværlige) onkel Stewart, der som altid spreder hygge i familien.
 
Et enestående dansk filmfænomen
I 2018 tog Ternet Ninja Danmark med storm. Alene på premieredagen solgte den 53.000 billetter. Filmen endte med et billetsalg, som slog danmarksrekorder, da den rundede 950.000 solgte billetter. Samtidig er det den bedst omsættende danske biograffilm nogensinde og er ligeledes belønnet med flere Robert-priser og Bodil-nomineringer.
 
Holdet bag filmen
Som i den første film er det Anders Matthesen selv, der har skrevet manuskriptet og instruerer TERNET NINJA 2 sammen med Thorbjørn Christoffersen. Anders Matthesen tager sig også af at indtale alle filmens stemmer med undtagelse af rollen som Aske, der indtales af Louis Næss-Schmidt og Jessica, der indtales af Emma Sehested Høegh. Filmens producere er Trine Heidegaard og Anders Mastrup samt Cemille Matthesen som Executive Producer. Filmen er produceret af A. Film Production A/S, Sudoku ApS og Pop Up Production ApS.