ternetninja-web

Trailer og plakat til Matthesens TERNET NINJA offentliggøres i dag

09.10.2018

I dag lanceres traileren og plakaten til en af årets mest ventede komedier, Anders Matthesens animationsfilm TERNET NINJA, baseret på hans prisbelønnede børnebogsdebut af samme navn. Filmen er skabt af holdet bag kæmpesuccesen ’Terkel i knibe’ og får premiere i de danske biografer 1. Juledag 2018.

Længe inden biografpremieren har interessen for Matthesens TERNET NINJA været kolossal: På blot en uge blev første sneak-peek fra filmen et viralt hit med over 650.000 views på hans facebook-side. Med dagens traileroffentliggørelse får vi nu for alvor et kig ind i Matthesens unikke filmunivers der byder på både action, humor, gys og en lille dosis ’moralsk opsang’. Ternet Ninja viser sig nemlig at være besat af en rapkæftet japansk ånd og kommer til at udfordre hovedpersonen Askes opfattelse af, hvad han kan og ikke kan. Og sammen hvirvles Aske og Ternet Ninja ind i en farlig mission, der kommer til at sætte deres venskab på prøve.

TERNET NINJA er filmatiseringen af Anders Matthesens børnebogsdebut, bestselleren ”Ternet Ninja”, som i 2016 fik både flotte anmeldelser, solgte over 20.000 eksemplarer og blev belønnet med både Blixen Prisen for Bedste Lydbog og en Orla-pris.
 
Anders Matthesen er om nogen det kreative omdrejningspunkt i TERNET NINJA, hvor han både har skrevet manuskriptet og sangene, instruerer (sammen med Thorbjørn Christoffersen, som har co-instrueret ”Terkel i Knibe”) og lægger stemmer til de fleste karakterer.

Ternet Ninja plakat
 
Handlingen
Aske går i 7. klasse og er forelsket i Jessica fra 8. Aske har et anstrengt forhold til sin stedbror Sune og sin stedfar Jørn, og så er der Glenn fra specialklassen, som forfølger Aske og hans bedste ven Odysseus. En dag vender Askes onkel Stewart hjem fra Thailand med en ternet ninjadukke i fødselsdagsgave til Aske. Det viser sig dog ikke at være nogen almindelig dukke... Den er blevet til ved en fejl på en børneslavefabrik i Thailand. Den overtrætte og udsultede Quang Cow Bak FuFu er i et øjebliks uopmærksomhed kommet til at sy dukken af et dyrt ternet tørklæde, som tilhører fabrikkens danske direktør Phillip Eberfrø. Og som straf for denne brøde er Quang blevet tæsket ihjel af den kyniske Phillip Eberfrø. Ninja-dukken er altså den eneste af sin slags i verden. Og nå ja, så viser den sig at være levende, dødsens farlig og besat af tanken om retfærdighed og blodhævn. Begreber der ligger langt fra Askes hverdag. Ternet Ninja vinder Askes tillid og hjælper ham med effektivt at få styr på alle sine problemer. Aske afgiver forinden et højtideligt løfte om at gengælde tjenesten og hjælpe Ternet Ninja med sin mission (uden dog at ane hvad missionen går ud på). Et løfte som Ternet Ninja har i sinde at holde Aske fast på…
 
Holdet bag filmen
TERNET NINJA produceres af Trine Heidegaard (som også var producer på ”Terkel i Knibe”) og Anders Mastrup og er en co-produktion mellem A. Film Production A/S, Sudoko ApS og Pop Up Production. Filmen er et samarbejde med DR, har fået støtte af Det Danske Filminstitut og distribueres i Danmark af Nordisk Film Distribution.