Ser du månen Daniel

Traileren til storfilmen SER DU MÅNEN, DANIEL er ude nu!

14.06.2019

Nordisk Film Distribution og Toolbox Film kan i dag offentliggøre traileren til Niels Arden Oplev og Anders W. Berthelsens storfilm SER DU MÅNEN, DANIEL om den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, der sad 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. Med offentliggørelsen af traileren får publikum det allerførste indblik i det spændingsfyldte drama, som er baseret på Puk Damsgårds bestseller af samme navn.

SER DU MÅNEN, DANIEL får premiere den 29. august over hele landet med Esben Smed, Sofie Torp og Anders W. Berthelsen i de bærende roller, og den er åbningsfilmen i Biografklub Danmarks kommende sæson. 

Traileren giver det første filmiske indblik i, hvordan Daniel Rye kæmper for sit liv i fangenskab i Syrien, mens familien hjemme i Danmark gør alt, hvad der står i deres magt, for at imødekomme Islamisk Stats krav til løsladelsen af Daniel. Vi møder desuden den danske gidselforhandler Arthur, der får en nøglerolle i at mægle mellem Daniels familie og ISIS i kampen om at få Daniel hjem til Danmark.

Handling

SER DU MÅNEN, DANIEL er historien om en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid. Hovedpersonen er den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, der sad 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien sammen med flere andre udlændinge, bl.a. den amerikanske journalist James Foley. I filmen følger vi Daniels kamp for overlevelse i fangenskab, hans venskab med James og hvordan hans familie hjemme i Danmark håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem. Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i befrielsen af Daniel.

Holdet bag filmen

SER DU MÅNEN, DANIEL er instrueret af Niels Arden Oplev, som også står bag bl.a. Mænd der hader kvinder, Drømmen, To verdener, Kapgang og flere film og tv-serier i USA. Filmen er co-instrueret af Anders W. Berthelsen, som for første gang også står bag kameraet. Manuskriptet er skrevet af Anders Thomas Jensen, som bl.a. har skrevet en række af Susanne Biers største succeser som den Oscar-belønnede Hævnen og Den skaldede frisør samt egne succeser som Blinkende lygter, Adams æbler og Mænd og høns

SER DU MÅNEN, DANIEL er produceret af Morten Kaufmann og Signe Leick Jensen for Toolbox Film. Filmens fotograf er Eric Kress, klippere er Anne Østerud og Lars Therkelsen, production designer er Knirke Madelung og komponist er Johan Söderqvist. Filmen er co-produceret med Film i Väst, Cinenic Film, Hummelfilm, Deluca Film og er støttet af Det Danske Filminstitut/Markedsordningen, DR/Filmklubben, Svenska Filminstitutet, Norsk Filminstitutt, Eurimages, Creative Europe, Den Vestdanske Filmpulje, samt SVT, YLE og Nordisk Film og TV Fond.

SER DU MÅNEN, DANIEL bliver distribueret i Danmark og Skandinavien af Nordisk Film Distribution, mens TrustNordisk varetager det internationale salg.