Bertil og bæltetasken

TV 2 og Nordisk Film i samarbejde: Mere dansk børneindhold på TV 2 PLAY

21.10.2020

TV 2 PLAY udvider fra 1. december sit tilbud til danske børn og deres forældre med mere end 350 timers film, tv-serier og eksklusive, danskproducerede børneprogrammer. Det nye børneindhold skal indgå i en selvstændig digital børnekanal på TV 2 PLAY.

TV 2 skruer nu markant op for sit tilbud til børn og deres forældre, når Nordisk Films børneunivers Oiii fra 1. december rykker ind på TV 2 PLAY. Oiii er et univers, hvor forældre trygt kan lade deres børn boltre sig med genkendelige hverdagstemaer og programmer, der underholder og inspirerer danske børn.

Oiii er original dansk kvalitetsunderholdning kombineret med det bedste fra hele Norden – herunder norskproduceret kvalitets-børne-tv med dansk tale – og håndplukket internationalt indhold.

- TV 2 PLAY er hoveddøren til alt kvalitetsindholdet fra TV 2s kanaler og samarbejdspartnere, og vi ønsker en meget bred hoveddør til TV 2-universet. TV 2 PLAY skal være endnu mere for børn og børnefamilier, og med vores nye Oiii-partnerskab med Nordisk Film styrker vi TV 2s tilbud til børnefamilierne og skaber et lokalt univers på streaming, som afspejler det liv, børn i Danmark og Norden lever og kender, siger TV 2s programdirektør, Lotte Lindegaard.

Sune Roland, der er indholdschef for TV 2 PLAY Indhold, siger:

- Det danske streamingmarked er i rivende udvikling og har i de senere år bevæget sig fra at være en legeplads for de digitalt mest nysgerrige til at blive omfavnet af den brede seerskare. TV 2 PLAY er i fuld gang med at udvide sit indholdsfokus og være en tjeneste for alle, samtidig med at TV 2 PLAY har fokus på den enkelte danskers behov.

Hos TV 2 PLAY vil børneprogrammerne fra Oiii-partnerskabet være en del af TV 2s samlede børnekatalog, hvor børn og voksne kan håndplukke deres favoritserier og -film. Herudover vil Oiii-programmerne indgå i en ny og selvstændig digital kanal på TV 2s streamingtjeneste – i stil med PLAYs comedy-kanal. En børnekanal på TV 2 PLAY, som forældrene kan tænde i sikker forvisning om, at børnene her vil være i et trygt og sikkert seerunivers.

Nye, originale danske børneprogramserier
Oiii er målrettet børn i aldersgruppen 3-11 år og består samlet set af mere end 350 timers udvalgt kvalitetsbørneindhold – fiktionsserier, animation, film og faktaserier.

Hvert år publiceres seks nye, originale danske børneprogramserier – de såkaldte Oiii’riginals – der produceres af Drive Studios og Nordisk Film. Når Oiii lanceres 1. december, er det blandt andet med den nye flagskibs-fiktionsserie ’Bertil og Bæltetasken’, der er produceret med støtte fra Public Service Puljen.

Andre Oiii’riginals at se frem til er ’Oiii’gården’, der følger tre søskendes liv på en økologisk bondegård, ’Jul i Historiehulen’, hvor et juleeventyr på bedste slow-tv-facon læses højt med et nyt afsnit hver dag i december, og ’Mit nye værelse’, hvor børn bliver nomineret til at få et nyt værelse og får det.

Derudover består Oiii af Nordisk Films katalog af kendte animationstitler til de mindste som f.eks. ’Masha og bjørnen’, ’Barbapapa’ og ’Byggemand Bob’, serier til større børn samt en lang række kendte børne- og familiefilm fra Nordisk Films katalog.

Børnene kan have det sjovt og lære noget samtidig

- Oiii bliver et børneunivers, der kender og spejler danske børn, og som er trygt for forældrene med helt nyt indhold og kendte børnebrands og familiefilm. Vi vil være et sted, hvor børnene kan mærke, at det er sejt at være barn, og hvor de kan have det sjovt og lære noget samtidig, siger Nordisk Films kanalredaktør for Oiii, Kirstine Vinderskov.

Ifølge direktør i Nordisk Film Distribution, Kenneth Wiberg, der står bag udviklingen af Oiii, er det en naturlig videreførelse og styrkelse af Nordisk Films mangeårige tradition med at samle børn og familier i Norden omkring god familieunderholdning.

- Det ligger i vores DNA, og vi går med Oiii nye veje, når det handler om at skabe indhold og udkomme digitalt. Det er noget, vi glæder os meget til at gøre sammen med TV 2 PLAY, siger Kenneth Wiberg.