Twin

TWIN solgt til over 40 land

17.10.2019

Kristofer Hivjus første norske tv-serie TWIN er forhåndsolgt til BBC og skal også vises på Tysklands største tv-kanal, ARD, som co-produserer serien sammen med NRK og Nordisk Film. Serien har vakt stor oppmerksomhet internasjonalt og er til nå solgt til over 40 land, deriblant USA, Australia, New Zealand og Benelux. 

- Vi opplever enorm interesse for TWIN blant kjøpere, og vi er veldig glade for å ha så mange prominente kringkastere og distributører ombord allerede. Serien har en høyprofilert skandinavisk cast, høy produksjonsverdi og er en av de nordiske TV-seriene innen spenningsdrama det knyttes størst forventninger til. Publikum kan forvente seg fantastiske bilder fra pittoreske Lofoten, så vel som en historie som både begeistrer og beveger sitt publikum, sier Susan Wendt fra Trust Nordisk, seriens internasjonale distributør.

Serien handler om Erik som kommer til skade for å drepe tvillingbroren sin, og må ta hans identitet for å skjule forbrytelsen. Serieskaper er Kristoffer Metcalfe, og hovedrollene spilles av Kristofer Hivju, kjent fra Games of Thrones, og Rebekka Nystabakk. 
 
- Dette er helt fantastisk og føyer seg godt inn i rekken av norske serier som lykkes stadig bedre. Norge har virkelig satt sitt preg internasjonalt på dramaserie-fronten, sier Ivar Køhn, Dramasjef i NRK.
 
Fakta om serien:
Format: Spenningsdrevet drama. Åtte episoder av 45 minutter.
Premiere: Søndag 27.10 2019
Kringkaster: NRK
Produksjonsselskap: Nordisk Film Production
Skuespillere: Kristofer Hivju, Rebekka Nystabakk, Marlon Langeland, Nanna Blondell, Mathilde L. H. Cuhra, Gunnar Eiriksson med flere.
Serieskaper: Kristoffer Metcalfe
Regissører: Kristoffer Metcalfe og Erika Calmeyer
En original idé av: Kristoffer Metcalfe, Kristofer Hivju og Gisle Norman Melhus
Produsenter: Sigurd Mikal Karoliussen og Live Bonnevie
Executive produsenter: Vegard Stenberg Eriksen, Aage Aaberge, Tomas Radoor og Henrik Zein 
Assosiert produsent: Gry Molvær Hivju