Falling af Viggo Mortensen

Viggo Mortensen kommer til Danmark

12.10.2020

Den dansk-amerikanske skuespiller, Viggo Mortensen, vender hjemad for en stund i forbindelse med gallapremieren på sin instruktør- og manuskriptdebut, FALLING.

D. 26. og 27. oktober 2020 vender den dansk-amerikanske skuespiller, Viggo Mortensen, snuden hjemad for at deltage i gallapremieren, i Imperial Biograf d.26 oktober, på sin instruktør- og manuskriptdebut, FALLING, hvori han også selv spiller en af de bærende roller. Dramaet, som er optaget i Canada, kan opleves i de danske biografer fra d. 5. november, og i samspil med instruktøren ses bl.a. Lance Henriksen (Alien) og Sverrir Gudnason (BORG) i filmens hovedroller. Ifølge Mortensen, er FALLING ultimativt en fortælling om accept og tilgivelse. Det er en historie om at falde i unåde og at finde kærligheden.

Viggo Mortensen debuterer som instruktør og manuskriptforfatter

Viggo Mortensen har foruden sit arbejde som skuespiller, begået sig indenfor adskillige arenaer, bl.a. som forfatter, kunstner, poet og forlægger, så det vil for mange ikke komme som nogen overraskelse, at han nu har kastet sat sig ud i at skrive og instruere sin egen film. Desuden er det også Mortensen selv, der har komponeret filmens score.
 
I FALLING undersøger Mortensen de brud og kontraster, som præger en moderne familie, og filmen, som er et intimt drama om en mands forhold til sin aldrende far, har allerede høstet international ros i forbindelse med internationale filmfestivaler som bl. a. Sundance, Cannes, Toronto, San Sebastian, og Festival Lumière. I San Sebastián modtog Viggo Mortensen også Donostia prisen, der hylder hans karriere. Falling er den eneste film der er inviteret til alle ovenstående filmfestivaler.
 
Som skuespiller er Mortensen kendt for altid at være grundigt forberedt og detaljeorienteret – kvaliteter som man ifølge filmens producent, Chris Curling, også kan se i hans arbejde som instruktør: ”Jeg er overbevist om, at hans involvering i hver eneste detalje ift. skuespilpræstationer, billede og lyd, og hans opmærksomme øje for, at hvert element skal bidrage positivt til den kreative helhed – det er dét, der gør FALLING til en enestående film.”

Handlingen i Falling

John Peterson (Mortensen) bor med sin partner Eric og deres adoptivdatter Monica i det sydlige Californien. Hans far, Willis (Henriksen/Gudnason) er landmand, og hans holdninger og opførsel kommer fra en langt mere traditionel tid og familiemodel. Da Willis rejser til Los Angeles for at besøge Johns familie og lede efter et sted at gå på pension, kolliderer deres to verdner.
 
Willis’ opførsel kan både være bidende og sjov – med udbrud der chokerer hans liberale familie. Det gør ham elskelig for barnebarnet Monica, men det bliver næsten for meget for John, da der rippes op i gamle sår og skabes nye undervejs. Willis’ hukommelse forsvinder hastigt, og hans tanker ledes tilbage til hans første kone, Gwen: en kærlighed der stadig har et solidt tag i ham. Imens far og søn konfronterer de omstændigheder, som har skabt splittelse mellem dem, ser vi op- og nedturene i deres forhold gennem 40 år, og deres forskellige erindringer om Johns mor, Gwen: fra mørke til lyse tider, fra vrede og jalousi over accept, latter, og den hårdt tilkæmpede gunst.