blindsone-20kosmorama

Blindsone fikk storeslem på årets Kosmorama!

07.03.2019

Blindsone gjorde rent bord på årets Kosmorama og hentet hjem fem priser! I tillegg mottok regissør Tuva Novotny Edith Carlmar-prisen.

Blindsone stjal showet da kanonprisen ble delt ut fra Byscenen under Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival i kveld. Totalt 30 kandidater var nominert i ti kategorier basert på stemmer fra medlemmer i bransjens filmforbund. Dette er prisene Blindsone hentet hjem:

Tuva Novotny vant prisen for både beste regi og beste manus.

Elisabeth Kvithyll vant prisen som beste produsent

Pia Tjelta vant for beste kvinnelige hovedrolle.

Oddgeir Thune vant prisen for beste birolle.

I tillegg mottok Tuva Novotny Edith Carlmar-prisen, som deles ut til en kvinnelig filmarbeider som har vist integritet, nytenkning og vilje til å bryte grenser. Juryen vektla Novotnys allsidige bakgrunn og sterke innsats gjennom regidebuten i sin begrunnelse:

Årets prisvinner har gjort seg bemerket i norsk og nordisk film og fjernsyn i en årrekke, – i ulike roller. Etter å ha gått fra roller foran kamera til også selv å ta fjernsynsregi i 2014, fikk hun sitt gjennombrudd som filmregissør i 2018. I et år hvor juryen hadde mange kandidater å velge mellom utmerket hennes debutfilm seg, gjennom sitt sterke tema, sin eksperimenterende form, og ikke minst gjennom et sterkt og modig samarbeid mellom kvinnelig regissør, produsent (Elisabeth Kvithyll) og hovedrolle (Pia Tjelta).

Filmen som juryen har latt seg begeistre og bevege av, viser fram et av samfunnets vondeste blinde felt, med en filmatisk kraft som er en erfaren filmskaper verdig. Carlmarprisen skal gå til en profesjonell filmkvinne som har vist «integritet, uredd evne til nytenkning og vilje til å bryte grenser», noe som i høyeste grad kan sies å gjelde for manus og regi på filmen ​Blindsone​.

Vi gratulerer vinnerne med velfortjente priser!