blindsone-1920x1080-terninger-20ny

Blindsone short-listet for Oscar

30.08.2018

I konkurranse med 32 norske spillefilmer er Blindsone tatt ut som en av tre kandidater til å representere Norge i konkurransen om Oscar for beste ikke-engelskspråklige film

Tuva Novotnys spillefilmdebut har i konkurranse med 32 norske langfilmer blitt utpekt som en av tre kandidater til å representere Norge i konkurransen om Oscar for beste ikke-engelskspråklige film (Best Foreign Language). Den endelige norske Oscar-kandidaten offentliggjøres på Filmens hus tirsdag 4. september. 

- Jeg er veldig glad for at Blindsone er en del av det fantastiske selskapet som har blitt short-listet som Norges Oscar-kandidat for 2018, sier Tuva Novotny. - Det er også gledelig å se at tre filmer som på ulike måter berører viktige tema blir tatt på alvor.

Blindsone har allerede vakt internasjonal oppmerksomhet og er blant annet tatt ut til de anerkjente festivalene i San Sebastián og Toronto. Filmen har også fått svært god mottakelse blant både anmeldere og publikum her hjemme.

- Blindsone tar utgangspunkt i norsk virkelighet og skildrer viktige samfunnsutfordringer ved å gå tett på en liten familie. Det er en samvittighetsfull og virkelighetsnær fortelling som har som ambisjon å åpne for viktige samtaler og å sette fokus på forebyggende arbeid. Vi er veldig glade for å være en av tre kandidater til å representere Norge, sier filmens produsent Elisabeth Kvithyll. 

De to andre norske langfilmene som er short-listet er Hva vil folk si regissert av den svært talentfulle filmskaperen Iram Haq og Utøya 22. juli  regissert av rutinerte Erik Poppe.

Blindsone er co-produsert med René Ezra og Matilda Appelin fra Nordisk Film Production i Danmark, støttet av Norsk Filminstitutt og Nordisk Film & TV Fond og i samarbeid med NRK, Nordisk Film Distribusjon og TrustNordisk.  

FIlmen ble første gang vist på den internasjonale filmfestivalen i Haugesund og hadde norsk premiere 24. august.

For informasjon kontakt:

Produsent Elisabeth Kvithyll. Mob: 403 28 943, mail: elisabeth.kvithyll@nordiskfilm.com.

 

Den norske Oscar-komiteen 2018 består av følgende medlemmer:

Leder Sindre Guldvog, Norsk filminstitutt

Mode Steinkjer, Norsk filmkritikerlag

Even Stormyhr, Norsk filmforbund

Håkon Karoliussen, Norsk skuespillerforbund

Johan Kaos, Norske filmregissører

Kamilla Krogsveen, Norsk dramatikerforbund

Kristine Knudsen, Virke Produsentforening

Stine Oppegaard, Norsk filminstitutt