plakat-blindsone

Blindsone tatt ut til Toronto

21.08.2018

Kun dager etter at det ble offisielt at Blindsone er tatt ut til den presisjetunge filmfestivalen i San Sebastián ble det kjent at filmen også er tatt ut til Toronto.

Tuva Novotny debuterer som spillefilmregissør med Blindsone og både hun og hoverolleinnehaver Pia Tjelta høster lovord blant landets anmeldere etter visningen i Haugesund: 

«Denne debutfilmen er en kraftprestasjon som fortjener dyp respekt og full oppmerksomhet.», skriver Filmpolitiet i P3. Terningkast fem.

Novotny, som også har skrevet filmens manus, har tidligere sittet i registolen på deler av den norske serien Dag, der hun blant annet samarbeidet med Atle Antonsen og Anders Baasmo Christiansen. Hun har lenge vært ansett som et svært lovende regitalent. 

Blindsone er produsert av Elisabeth Kvithyll for Nordisk Film Production Norge i co-produksjon René Ezra og Matilda Appelin fra Nordisk Film Production i Danmark. Filmen er produsert med støtte fra Norsk Filminstitutt og Nordisk Film & TV Fond, i samarbeid med NRK, Nordisk Film Distribusjon og TrustNordisk.  

FIlmen ble første gang vist på den internasjonale filmfestivalen i Haugesund 20. august og har norsk premiere 24. august 2018.

For informasjon kontakt:

Produsent Elisabeth Kvithyll. Mob: 403 28 943, mail: elisabeth.kvithyll@nordiskfilm.com.