boelgen-20foto-20fantefilm-20fiksjon

BØLGEN treffer internasjonalt!

10.11.2014

Internasjonale distributører står i kø for å sikre seg rettighetene til den norske katastrofefilmen BØLGEN.

Salgsselskapet TrustNordisk har gjort en lang rekke avtaler under den pågående salgsmessen AFM (American Film Market) i Los Angeles. Alle avtalene og all hype er utelukkende basert på en ett-minutts internasjonal teasertrailer for filmen, som har norsk premiere i august 2015.

BØLGEN er nå solgt til Frankrike (AB Group), Spania (Key2Media Audiovisual), Kina (New View TV and Media Group), Tyrkia (Medyavizyon), Midt-østen (Gulf Film), Hong Kong (Sundream Motion Pictures Limited) og Malaysia, Brunei og Vietnam (Rain Film), med en rekke andre territorier i pågående forhandlinger.

- Den utrolige oppmerksomheten og interessen for BØLGEN understreker at norske filmer er hetere enn noensinne og at Norge er et av de ledende landene for sjangerfilm med internasjonalt potensiale, sier Rikke Ennis, direktør i TrustNordisk.

- Vi har lenge vært klar over at Bølgen vekker oppmerksomhet i Norge på grunn av filmens tematikk og historie. At salgsagenten vår opplever en sjeldent stor interesse for en norsk film internasjonalt er utrolig hyggelig. Responsen under AFM har vært over all forventning, og filmen er allerede forhåndsolgt til mange viktige territorier. Det vitner om at vi har truffet en universell nerve med en særnorsk og spektakulær katastrofefilm, sier produsentene Are Heidenstrøm og Martin Sundland hos Fantefilm.«Bølgen» er en storproduksjon av Hollywoodske dimensjoner, og blir den første katastrofefilmen som er laget i Skandinavia. Den er basert på det faktum at fjellpartiet Åkneset som ligger midt i Geirangerfjorden en dag vil rase ut og skape en voldsom flodbølge på over 80 meter som vil knuse alt på sin vei før den treffer land i Geiranger.

I filmen går alarmen ved skredsenteret i Geirangerfjorden. Raset geologene har fryktet er et faktum og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger. Den erfarne geologen Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) befinner seg plutselig midt i sitt livs verste mareritt. Familien er splittet og det er 10 minutter til det fossende infernoet treffer. Det blir en livsfarlig kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land.

DØDSFJELLET - OG RASET SOM EN DAG VIL KOMME
På folkemunne kalles fjellet i Åkneset «Dødsfjellet» - fjellpartiet har nemlig en over 700 meter lang og stadig voksende sprekkdannelse som utvider seg med 10 til 15 centimeter i året. Forskerne er enige om at raset en dag vil komme; de vet bare ikke når. Det er iverksatt et omfattende apparat for å overvåke bevegelsene i det som er ett av de mest rasutsatte områdene i Norge. Åknes/Tafjord-prosjektet har som formål å redde menneskeliv og redusere materielle og samfunnsmessige skader. Ingen menneskelige tiltak kan stanse et fjellparti når det først har begynt å bevege på seg, og forskerne og befolkningen må derfor nøye seg med varslingssystemet og håpe at så mange som mulig kommer seg høyt nok opp når skredet en gang går og bølgen kommer.