6-kf3-still-nf-dan-print

Danskerne skabte lange køer til ny KLASSEFESTEN-film

10.10.2016

Kæmpe premiereweekend: Med hele 168.992 solgte billetter i premiereweekenden inkl. snigpremierebilletter er KLASSEFESTEN 3 – DÅBEN allerede en gigantisk succes og stryger direkte til tops som nr. 1 på biograflisten. 

I denne weekend indtog Danmarks tre bedste venner Andreas, Niels og Thomas de danske biografer, da tredje ombæring af den populære Klassefesten-trilogi fik premiere. Og det gjorde de med manér. Danskerne har tydeligvis savnet Anders W. Berthelsen, Nicolaj Kopernikus og Troels Lyby som de tre venner, for filmen har haft et brag af en premiereweekend og solgt svimlende 168.992 billetter inkl. snigpremierebilletter og går direkte ind på førstepladsen på biograflisten.

I selve weekenden torsdag-søndag grinede hele 121.099 biografgængere sig gennem filmen, og lagt sammen med de 47.893 snigpremierebilletter som filmen havde solgt i dagene op til premieren, er filmen efter premiereweekenden allerede oppe på 168.992 solgte billetter.

Til sammenligning solgte den vildt populære forgænger Klassefesten 2 – Begravelsen 114.462 billetter i premiereweekenden i 2014 (140.508 billetter i alt inkl. snigpremierebilletter), og dermed har den nye film haft den suverænt største premiereweekend af alle tre KLASSEFESTEN-film.

Hos Nordisk Film er der stor glæde over den flotte premiereweekend. Distributionschef Frederik Honore udtaler:

”Vi har naturligvis haft høje forventninger til filmen, og vi håbede, at den ville runde 100.000 solgte billetter i premiereweekenden. Men at den er helt oppe over 120.000 billetter og 168.000 inkl. snigpremierebilletter overgår selv vores mest optimistiske prognoser. Når vi samtidig kigger på den helt overvældende positive respons, der er på de sociale medier, er der ingen tvivl om, at folket elsker KLASSEFESTEN-filmene.”

Klassefesten (2011) solgte 505.000 biografbilletter, og Klassefesten 2 – Begravelsen (2014) rundede hele 604.000 solgte billetter i de danske biografer.

Handlingen Klassefesten 3 - DÅBEN
De tre venner Niels, Thomas og Andreas har hver især deres at se til, men specielt Andreas har det hårdt for tiden. Han er ikke kommet videre siden sin skilsmisse, men det er ekskonen Hanne så sandelig. Hun har fået en succesfuld ny kæreste og en skøn datter, og for at gøre det hele meget værre har parret oveni købet bedt Andreas være Gudfar. Han siger modstræbende ja og vil nu vise alle og enhver, at det går ham mindst lige så godt. Med kun fem dage til ceremonien beslutter Andreas, at han er nødt til at have en kæreste med – og hvilket sted er bedre egnet til at skaffe en kæreste end en singlehøjskole… Tag med Danmarks tre bedste venner på en hæsblæsende rejse gennem den danske sommer, hvor singlepiger, sjatpisseri og en voldsom vandfødsel blot er nogle af de forhindringer, der står i vejen for at nå den spektakulære dåbsfest.