dtm-20solvklumpen

Den 12. mann hedret med Sølvklumpen

14.03.2018

Den 12. mann fikk i går prisen for beste film fra Norske Kinosjefers Forbund. Det er fjerde gang produsent Aage Aaberge mottar Sølvklumpen.

Sølvklumpen (The Silver Nugget) er en norsk filmpris som siden 1958 har vært delt ut av Norske Kinosjefers Forbund til beste norske kinofilm i året som gikk. Prisen er en sølvklump med inskripsjon - laget av Den Kongelige Mynt. 

Juryens begrunnelse:

"Årets prisvinner har nådd bredt ut til et stort publikum. Den har blitt sett av både barn/ungdom, voksne og eldre , som gjerne har tatt turen sammen på kino. Filmen skildrer en historie mange av oss litt eldre kjenner fra før, men mange unge er nok ikke så godt kjent med historien, og opplevde derfor filmen som utrolig spennende. Samtidig, i alt alvoret, var det også elementer av humor i filmen. Flotte skuespillerprestasjoner og en fantastisk natur understreker dramatikken i historien. Tidsbildet er solid og troverdig."

Det er fjerde gangen Aage Aaberge mottar denne prisen. Første gang var i 1989 som produsent for filmen "For harde livet", andre gang var i 2008 som eksekutiv produsent for "Kurt blir Grusom" og tredje gang i 2012 som produsent for den Oscar- og Golde Globe-nominerte storfilmen Kon-Tiki.