-y0a1568

Den 12. mann - statusrapport

10.03.2017

Innspillingen av storfilmen om Jan Baalsrud med Thomas Gullestad i hovedrollen nærmer seg slutten. De siste opptakene gjennomføres i Oslo i slutten av mars.

Siden opptaksstart tirsdag 7. februar har produksjonen til Den 12. mann gjestet blant annet Målselv, Tamokdalen, Mauken og Sommarøy i Troms, men nå nærmer opptakene i nord seg slutten.

- Det har vært noen krevende, men fantastiske uker! sier Harald Zwart som i de senere år regissert en rekke internasjonale filmer med base i Los Angeles. 
- Historien om Jan Baalsrud er en nasjonalskatt som har fulgt meg gjennom hele livet - en historie om utholdenhet og prøvelser, men også om håp og vennskap. Jeg er fascinert av styrken og motet til Baalsrud og de som hjalp ham. Han er en inspirasjon som kan få oss til å yte langt utover hva vi tror vi har krefter til. Thomas Gullestad er perfekt i rollen som Jan Baalsrud og jeg gleder meg også over å ha fått Jonathan Rhys Meyers i rollen som Gestaposjefen Kurt Stage, sier Zwart. 

Produsent Aage Aaberge har stått bak en rekke norske storfilmer. Han har forberedt innspillingen i flere år og har respekt for det arbeidet filmteamet nå gjør: 

- Den 12. mann er en utrolig fortelling om en mann som overlevde en dramatisk flukt gjennom røft norsk landskap, midtvinters, med fienden i hælene og alle odds mot seg. Vi har lagt innspillingen til Troms, midtvinters. Vi visste at vi ved dette ville møte utfordringer underveis, men det er definitivt det beste for filmen. Vi har hatt noen usedvanlig flotte dager på location, sier Aaberge. 

Innspillingen av Den 12. mann vil foregå frem til slutten av mars, i Lyngen og i Oslo-området.