denskyldige-web

DEN SKYLDIGE hitter hos publikum!

18.06.2018

Flot premiereweekend: Over 28.000 biografgængere inkl. snigpremierebilletter har set filmen indtil videre.

Dansk film har fået en ny succes! Gustav Möllers stærkt imødesete debutfilm, thrilleren DEN SKYLDIGE, har taget det danske biografpublikum med storm i premiereweekenden og er braget direkte ind på 2. pladsen på TOP 30.

Siden biografpremieren i torsdags, hvor den modtog forrygende anmeldelser (fem stjerner og hjerter fra næsten alle medier), har filmen modstået presset fra både VM i fodbold, dinosaurerne i blockbusteren Jurassic World 2: Forbidden Kingdomog flot sommervejr i fredags og har til og med i går solgt 28.489 billetter inkl. snigpremierebilletter (21.646 billetter i selve weekenden samt 6.843 snigpremierebilletter).

Det resultat er Nordisk Film særdeles glad for. Direktør i Nordisk Film Distribution,
Frederik Honore, udtaler:- “Over 28.000 solgte billetter efter åbningsweekenden er en fremragende start for DEN SKYLDIGE. Der er ingen tvivl om, at den hype, der har omgivet filmen de seneste måneder efter verdenspremieren på filmfestivalen i Sundance er nået ud blandt danskerne, og det er virkelig en imponerende åbningsweekend af en debutinstruktør. Alle testvisninger tyder på, at filmen får et særdeles stærkt word-of-mouth, og når den samtidig har Biografklub Danmark i ryggen, bør DEN SKYLDIGE være på vej mod et flot slutresultat i de danske biografer.”

Herhjemme har DEN SKYLDIGE fået premiere i 103 biografer. Også i udlandet er den særdeles attraktiv, hvor den er solgt til over 90 lande over hele verden, bl.a. USA, Kina, Brasilien, England, Italien, Frankrig, Spanien, Tyskland, Andorra, Surinam, Korea, Peru, Cameroun og Guadeloupe.

DEN SKYLDIGE er produceret af Nordisk Film Spring og er Gustav Möllers spillefilmsdebut. Den foregår i real time en nat på en dansk alarmcentral. I den altoverskyggende hovedrolle ses Jakob Cedergren som politibetjenten Asger Holm.

DEN SKYLDIGE er produceret med støtte fra Det Danske Filminstituts talentordning, New Danish Screen.