denskyldige-web

Den Skyldige i amerikansk udgave med Jake Gyllenhaal i hovedrollen

12.12.2018

Den Skyldige har gået sin sejrsgang siden verdenspremieren på Sundance Film Festival hvor den vandt publikumsprisen og nu skal der laves en amerikansk udgave.

Efter verdenspremieren på Sundance Film Festival er stjernerne regnet over Den Skyldige og den er sidenhen blevet udpeget som en af årets bedste udenlandske film af The National Board of Review. Nu forsætter successen med en amerikansk genindspilning med Jake Gyllenhaal i hovedrollen. Den Skyldige er blevet købt af Nine Stories, Jake Gyllenhaals eget selskab og Bold Film.

Filmen er instruktør Gustav Möllers debutfilm og er produceret af Lina Flint for Nordisk Film Spring. De skal begge være co-producenter på den amerikanske udgave.

Den Skyldige er valgt som det danske bud på en Oscar kandidat og Lina Flint og Gustav Möller er i skrivende stund i gang med en kampagne, for at få filmen blandt en af de nominerede i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film. 

Den Skyldige handler om den tidligere politibetjent Asger Holm, spillet af Jakob Cedergren, som besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde. Da forbindelsen pludselig bliver afbrudt, begynder en nervepirrende jagt på kvinden og hendes kidnapper. Med telefonen som eneste redskab kæmper Asger imod tiden for at redde kvinden. Men snart viser det sig, at forbrydelsen er større, end Asger først troede.