k-c3-a6mpep-c3-a6re-web

DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMPESTORE PÆRE udtaget til Berlin Filmfestival

19.12.2017

DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMPESTORE PÆRE af Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam og Amalie Næsby Fick skal deltage i børnefilmskonkurrencen til februar ved Berlin Filmfestival. 

Siden den danske premiere 12. oktober har animationsfilmen trukket godt 216.000 gæster i biografen, hvilket gør den til årets fjerde mest sete danske film. Også internationalt har filmen trukket et bredt publikum. Ifølge international salgsagent LevelK er den nu solgt til mere end 100 lande, hvor biografgængere i eksempelvis Frankrig, Spanien, Kina, Korea, Mellemøsten og Rusland snart vil kunne opleve filmen om de to venner Sebastian og Mitcho. Og nu skal filmen deltage ved Berlin Filmfestivals 'Generation' kategori i børnefilmskonkurrencen Kplus til februar. 

Filmen er baseret på Jakob Strids populære børnebog af samme navn og det er instruktør-trioen bestående af Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam og Amalie Næsby Fick, som sammen har bragt Strids univers til live på lærredet. De tre har aldrig tidligere arbejdet sammen i en trio, men de har været involveret i en perlerække af danske tegnefilm, lige fra Valhalla og Hjælp! jeg er en fisk og Jungledyret Hugo, over Terkel i Knibe og Olsen Banden på de bonede gulve til Ronal Barbaren og Rejsen til Saturn.

Manuskriptet er forfattet af Bo hr. Hansen, og filmens producere er Thomas Heinesen fra Nordisk Film Production og Trine Heidegaard fra Pop Up Production. Det Danske Filminstitut har støttet via konsulentordningen. 

DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMPESTORE PÆRE handler om elefanten Sebastian og hans bedste ven, katten Mitcho, som bor i Solby - en hyggelig havneby hvor alt ånder fred og lykke, indtil byens elskede borgmester J.B. en dag forsvinder. Filmen er en original dansk animationsfilm, der tager publikum ved hånden og tager dem på en magisk og uforglemmelig rejse mod den Mystiske Ø for at finde J.B. – en rejse, der bl.a. byder på pirater, en meget stor sødrage og en meget lille – og meget kolerisk – politiker.

Kilde: DFI