Marco Effekten teaser poster

DET FØRSTE SMUGKIG PÅ MARCO EFFEKTEN MED CARL MØRCK OG AFDELING Q

08.10.2020

Ulrich Thomsen lægger krop og sjæl til den uortodokse vice kriminalkommissær Carl Mørck i MARCO EFFEKTEN, som er filmatiseringen af den femte roman i Jussi Adler-Olsens populære romanserie, - nu frigives filmens første teasertrailer.

Handlingen er henlagt til Københavns Politigård, byens majestætiske og imposante bygning. Her regerer den hæderlige men uortodokse vice kriminalkommissær Carl Mørck, som med sit uforudsigelige temperament og komplicerede personlighed spreder en vis usikkerhed omkring sig. 
Sammen med sine assistenter Assad og Rose bliver Carl Mørck rullet ind i en sag om omfattende korruption og magtmisbrug, da en udenlandsk dreng bliver taget i forsøget på at smugle sig over grænsen. Det som i starten synes at være en tilfældighed eksploderer i en skæbnesvanger menneskejagt rundt i den københavnske undergrund, blandt mafiakarteller og ministerielle embedsmænd.

Se teaser traileren her.

I rollerne som Carl Mørck træder Ulrich Thomsen nu ind på Politigården assisteret af Assad spillet af Zaki Youssef, Rose spillet af Sofie Torp og dermed indleder Afdeling Q nu en ny æra. 

MARCO EFFEKTEN, som er instrueret af Martin Zandvliet, er optaget under ekstraordinære forhold, for under optagelserne som bl.a. foregik i Prag i det tidlige forår blev produktionen ramt af Covid-19 restriktioner og måtte i al hast afbryde optagelserne, for så at gennemføre resten af produktionen i Danmark flere måneder senere. Hele manøvren forsinkede produktionen betydeligt og har ligeledes haft konsekvenser for filmens danske biografpremiere, som oprindeligt skulle have fundet sted i oktober i år men som nu er fastsat til 4. februar 2021.

For producer Mikael Rieks, Nordisk Film Production, er MARCO EFFEKTEN den første film i en serie på i alt seks planlagte film og selvom han har adskillige store filmproduktioner bag sig, deriblandt den Oscarnominerede ’Under Sandet’, så er denne opgave langt ud over det almindelige:
- Med MARCO EFFEKTEN har vi taget hul på en tolv års plan med realiseringen af de sidste seks planlagte romaner i Jussi Adler-Olsens imponerende romanserie om Afdeling Q. Vi har knapt afsluttet arbejdet med den første af filmene, mens vi nu er i gang med at udvikle den næste film i filmserien, for med vores tre hovedspillere som omdrejningspunkt kan vi garantere biografpublikummet en lang række store krimi-oplevelser. 

I MARCO EFFEKTEN som er skrevet af Anders Frithiof August, Thomas Porsager og Martin Zandvliet møder vi også andre af romanernes kendte skikkelser, heriblandt Carl Mørcks gamle kollega, Hardy, spillet af Thomas Gabrielsson og med Mørcks plageånd og foresatte, Marcus Jacobsen, spillet af Henrik Noél Olesen. Alle øvrige medvirkende skuespillere oplyses på et senere tidspunkt i forbindelse med offentliggørelsen af filmens trailer. 

MARCO EFFEKTEN er produceret af Nordisk Film Production A/S, i en Co-Production med Nadcon Film & ZDF med støtte fra Det Danske Filminstitut v/Markedsordningen, YOUSEE, Nordisk Film & TV FOND samt TV2 Danmark. 
Dansk biografpremiere finder sted 4. februar 2021.