ditteoglouise-fotograf-christian-20geisnaes-web-3

DITTE & LOUISE får premieredato

14.06.2018

Komedien DITTE & LOUISE får biografpremiere d. 13. september. 

Nordisk Film kan i dag løfte sløret for, at efterårets store danske komedie DITTE & LOUISE får biografpremiere d. 13. september. 

Med komedieserien ”Ditte & Louise” på DR1 fik skuespillerne Ditte Hansen og Louise Mieritz nationen til at grine og krumme tæer.  Over to sæsoner fulgte en halv mio. seere med i komedieserien om de to kvindelige skuespillere og veninder i 40-års alderen, der slås med skrantende karrierer, børn, kærligheden og sexlivet. 

Spillefilmen DITTE & LOUISE er en helt ny historie, der bygger videre på tv-seriens univers og karakterer. Ditte Hansen og Louise Mieritz spiller en opdigtet version af sig selv, mens bl.a. Anders W. Berthelsen og Lotte Andersen også har markante roller i filmen. Ligesom tv-serien instrueres filmen af Niclas Bendixen, som får sin spillefilmsdebut som instruktør. Ditte Hansen og Louise Mieritz har selv forfattet manuskriptet, og som cheffotograf har de endnu engang kapret Lars Von Triers faste fotograf, Manuel Claro.

Handlingen

I DITTE & LOUISE tages de tåkrummende pinligheder til hidtil uprøvede yderligheder, og universet fra tv-serien bredes ud som spillefilm i en alt-eller-intet-fortælling, hvor alt er på spil. 

Ditte og Louise er (stadigvæk) to midaldrende skuespillerinder som indser, at det eneste branchen har tilbage at tilbyde dem, er roller som nogens mor eller “gammel luder”. Derfor griber Ditte til en radikal beslutning: Hun klæder sig ud som mand. Og med ét er verden vendt på hovedet! Stik mod forventning får Ditte succes som Ditlev. Hun får pludselig hovedroller. Hun får tonsvis af opmærksomhed. Kvinder sværmer om hende. Og hun bliver bedste venner med Anders W. Berthelsen. 

Men samtidig svigter hun sin bedste veninde Louise og deres fælles drøm om eget firma. I afmagt og frustration kaster Louise sig ud i en hovedløs affære med lægen David. Men hun har gjort regning uden vært, og problemerne tårner sig op i ekspresfart. Efterhånden er Ditte og Louise i fare for at miste det hele. Karrieren. Kærligheden. Venskabet. Og de må gribe til en sidste desperat løsning for at bringe balance i regnskabet igen. 

Holdet bag DITTE & LOUISE sætter alt ind på, at filmen bliver årets sjoveste, pinligste og mest respektløse danske komedie.

DITTE & LOUISE har et budget på 17 mio. kr. og produceres af Nordisk Film Production v/ producer Thomas Heinsen i samarbejde med DR støttet af Det Danske Filminstitut v/ Filmkonsulent Mikkel Munch-Fals.