b-c3-b8lgen-still-foto-copyright-fantefilm-fiksjon

Dramatiske bilder i ny trailer for storfilmen «Bølgen»

30.06.2015

En 80 meter høy bølge skyller over Geiranger og katastrofen er et faktum. Geologen Kristian Eikjord er på desperat jakt etter familien sin som ble splittet før bølgen traff.

"Bølgen" er ikke bare Norges første katastrofefilm – det er den første i Skandinavia. I den endelige traileren til dette dramaet får vi se enda mer av hva filmen inneholder: både infernoet bølgen skaper og de grusomme konsekvensene av dens herjinger.

– Vi har laget en film som ikke bare er visuelt spektakulær, sier regissør Roar Uthaug. – Bølgen er en intens spenningsfilm som også tar vare på det menneskelige dramaet. Det har ikke noe å si hvor spektakulære effektene er hvis publikum ikke bryr seg om menneskene som står midt oppe i det.

"Bølgen" er en storproduksjon av hollywoodske dimensjoner, og er den første katastrofefilmen som er laget i Skandinavia. Filmen er basert på det faktum at fjellpartiet Åkneset, som ligger midt i Geirangerfjorden, en dag vil rase ut og skape en kraftig flodbølge på over 80 meter som vil knuse alt på sin vei før den treffer land i Geiranger. Raset og bølgen vil komme - vi vet bare ikke når.

Solgt til over hundre land
Filmen har sin offisielle premiere over hele landet 28. august. Men allerede 16. august åpner H.K.H. Kronprins Haakon filmfestivalen i Haugesund med nettopp ”Bølgen”. Trailere og promo har gått sin seiersgang på store filmfestivaler som Berlin og Cannes, og det har resultert i at 105 land allerede har sikret seg rettighetene til filmen.