eventbilletter

Egmont och CTS Eventim grundar skandinaviskt biljettserviceföretag

17.03.2016

Egmont-ägda Nordisk Film tar sin biljettdistributör Venuepoint till nästa nivå genom att gå samman med den europeiska marknadsledaren CTS Eventim.

Nordisk Film, som ägs av det danska medieföretaget Egmont, och tyska CTS Eventim, som är världens näst största leverantör av biljetttjänster samt marknadsledande i Europa, har inlett ett samarbete för att skapa ett ledande skandinaviskt biljettserviceföretag.

Nordisk Film slår ihop sitt biljettföretag Venuepoint, som bland annat driver Billetlugen i Danmark, med CTS Eventims svenska verksamhet. Nordisk Film och CTS Eventim kommer att äga 50 % var av det nya joint venture-företaget. Företaget kommer att vara verksamt i Danmark, Sverige och Norge. Regionhögkvarteret placeras i Köpenhamn. 

"Vi har fått se en inkomstökning på mer än 70 % sedan vi köpte Venuepoint för fyra år sedan. Samtidigt har vi hela tiden haft siktet inställt på en ännu starkare position. Genom att skapa ett joint venture med CTS Eventim kommer vi att kunna ta biljettverksamheten till nästa nivå och därmed säkra ytterligare tillväxt och marknadsinnovation i Skandinavien", säger Christian Folden Lund, chef för den digitala verksamheten vid Nordisk Film. 

"Vi på Venuepoint har djupgående insikt om våra lokala marknader, och vi har dessutom en lojal och ständigt växande kundkrets. Att inleda ett samarbete med Eventim innebär att vi kommer att kunna erbjuda våra kunder ett nytt sortiment med de allra senaste tekniska lösningarna, produkterna och tjänsterna", säger Christoffer Feilberg, vd för Venuepoint. 

"I Egmont, med deras breda portfölj som innefattar förlagsverksamhet, TV- och biografverksamhet, och med deras stora kunddatabas, har vi funnit vår perfekta partner för Skandinavien. Venuepoint är en väletablerad aktör med en beprövad affärsmodell och stor tillväxtpotential. Vi ser fram emot att introducera vår marknadsledande teknik på de danska och norska marknaderna med Venuepoint och att tillsammans expandera vår marknadsposition i Sverige", säger Alexander Ruoff, operativ chef vid CTS Eventim. 

Venuepoint ägs av Nordisk Film som är en del av Egmont, Danmarks största medieföretag. Venuepoint äger biljettportaler i Danmark, Sverige och Norge och utvecklar biljettservicesystemet Venuepoint. Företaget har cirka 55 anställda och huvudkvarteret finns i Köpenhamn. 

CTS Eventim är Europas marknadsledande företag inom biljettservice och är verksamt i 24 länder. Mer än 120 miljoner biljetter till mer än 200 000 evenemang säljs varje år via Eventimgruppens system. Förutom via 20 000 fysiska filialer i Europa distribuerar Eventim biljetter via onlineplattformar och callcenter. Eventim finns med i det tyska MDAX-indexet.