eventbilletter

Egmont og CTS Eventim oppretter skandinavisk billettoperatør

17.03.2016

Egmont-eide Nordisk Film løfter sin billettvirksomhet Venuepoint til neste nivå ved å forene krefter med den europeiske markedslederen CTS Eventim.

Nordisk Film, eid av det danske mediekonsernet Egmont, og tyske CTS Eventim, markedsleder i Europa og den nest største leverandøren av billettjenester i verden, har inngått et samarbeid for å opprette en ledende skandinavisk billettoperatør.

Nordisk Film vil slå sammen sin billettvirksomhet Venuepoint, som blant annet driver Billettportalen i Norge, med den svenske virksomheten til CTS Eventim. Det nye fellesforetagendet vil være eid 50/50 av de to partene. Det vil operere i Danmark, Sverige og Norge og ha hovedkontor i København. 

«Vi kjøpte Venuepoint for fire år siden og har hatt en inntektsvekst på mer enn 70 %. Vi har imidlertid hele tiden hatt som mål å styrke posisjonen ytterligere. Opprettelsen av et fellesforetagende med CTS Eventim vil løfte billettvirksomheten til neste nivå og sikre videre skandinavisk vekst og markedsinnovasjon», sier Christian Folden Lund, digital direktør i Nordisk Film. 

«Vi i Venuepoint har en dyp forståelse av våre lokale markeder og en lojal og stadig voksende kundebase. Samarbeidet med Eventim betyr at vi vil kunne levere et nytt spekter av ledende tekniske løsninger, produkter og tjenester til kundene våre», sier Christoffer Feilberg, administrerende direktør i Venuepoint. 

«I Egmont – med sin brede portefølje av publiserings-, TV- og kinovirksomhet og store kundebase – har vi funnet den perfekte partneren i Skandinavia. Venuepoint er en veletablert aktør med en velprøvd forretningsmodell og stort vekstpotensial. Vi ser frem til å lansere den markedsledende teknologien vår i de norske og danske markedene og styrke markedsposisjonen vår i Sverige sammen med Venuepoint», sier Alexander Ruoff, driftsdirektør i CTS Eventim. 

Venuepoint eies av Nordisk Film, som er en del av Egmont, Danmarks største mediekonsern. Venuepoint eier billettportaler i Norge, Sverige og Danmark og utvikler billettsystemet Venuepoint. Selskapet har ca. 55 medarbeidere og har hovedkontoret sitt i København. 

CTS Eventim er Europas markedsleder innen billettvirksomhet og har aktiviteter i 24 land. Hvert år formidles det mer enn 120 millioner billetter til mer enn 200 000 arrangementer via Eventim-gruppens systemer. I tillegg til mer enn 20 000 fysiske billettkontorer i Europa distribuerer Eventim billetter via Internett-plattformer og telefonsentre. Eventim er oppført i MDAX-indeksen.