egmont-folkemodet2018-887x499-2

Egmont præsenterer stærkt program til Folkemødet

01.06.2018

Paprika Steen, Mette Frederiksen, Kristian Jensen, Knud Romer, Thomas Blachman, Ditte & Louise og Rane Willerslev er med, når Egmont igen byder inden for i teltet på havnen i Allinge fredag den 15. juni.

Egmont inviterer sammen med sine forretninger - Nordisk Film, Euroman, Alt for damerne og Lindhardt og Ringhof - til Folkemødet 2018 med en række stærke personlige interview og skarpe debatter med temaer som medieforhandlinger, ordblindhed og vækst inden for de kreative erhverv.

”Vi er meget glade for endnu en gang at kunne byde velkommen i Egmont-teltet på Folkemødet til et program, der er præget af såvel politik som af kultur og kreativitet. Med interview med to af dansk politisk absolutte hovedpersoner, en række forfattere og skuespillere samt debat mellem de politiske medieordførere får vi anledning til at vise bredden i Egmonts medieforretning. Og så glæder jeg mig meget til at møde nogle af de stærke, unge mennesker, som deltager i debatter knyttet vores arbejde i Egmont Fonden,” siger kommunikationsdirektør i Egmont, Line Aarsland.

Bedre medier i fremtiden?
Programmet åbner med Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, i et interview med Euromans chefredaktør, Karl Erik Stougaard om hendes visioner med det gamle parti, og senere på dagen kommer vi tæt på Venstres kronprins, finansminister Kristian Jensen, i et interview af Euroman-journalist Jonas Langvad Nilsson. 

’Får vi bedre medier i fremtiden’ er overskriften for Egmonts mediedebat. Her mødes kulturminister Mette Bock (LA), Venstres kulturordfører Britt Bager, Dansk Folkepartis kulturordfører Morten Marinus, Socialdemokratiets medieordfører Mogens Jensen, TV 2´s bestyrelsesformand Jimmy Maymann, DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn, Ulf Lund fra Boxer TV samt Egmonts koncernchef Steffen Kragh.

Det skal blandt andet handle om privatisering af TV 2, hvor Egmont som ejer af TV 2 i Norge vil bidrage med sine erfaringer som privat public service udbyder. Ordstyrer er TV 2-studieværten Miriam Zesler.

Stærke kvinder
Kreativiteten og det uforudsigelige gør sit indtog, når skuespiller og instruktør Paprika Steen møder Alt for damernes chefredaktør Tina Nikolaisen i en samtale om familierelationer og sin nye film ”Den tid på året”.

Efterfølgende præsenterer Egmont-forlaget Lindhardt og Ringhof den nydanske kvindekamp personificeret ved fire stærke kvinder med minoritetsbaggrund; Geeti Amiri, Khaterah Parwani, Natasha Al-Hariri og Halime Oguz. De debatterer med tidligere ligestillingsminister Karen Ellemann (V) som ordstyrer.

Fonden og Blachmann
Egmont er en dansk fond, hvor overskuddet går til at udvikle medieforretningerne og til at hjælpe børn og unge, der har det svært. I år udfordrer en række anbragte unge social- og børneminister Mai Mercado (K) på samfundets evne til at hjælpe de mange børn og unge, der bor på institution eller hos plejefamilier.

I en anden debat deltager to ”mønsterbrydere”: Musiker Thomas Blachman og museumsdirektør Rane Willerslev, der begge er ordblinde men har gennemført en videregående uddannelse. Sammen med direktør for Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration Henriette Christiansen giver de deres bud på, hvordan vi ændrer det faktum, at alt for mange ordblinde unge i dag bremses i deres uddannelse.

De to debatter styres af Mette Hovmand-Stilling, chefredaktør på Egmont-magasinet Vores Børn.

Pinligheder og Knud Romer
Ditte Hansen og Louise Mieritz tog danskerne med storm med deres skæve tv-serie om to kvinder med skrantende karriere og begyndende midtvejskriser. Nu går de til filmen med deres ”Pinligheder”, som får premiere til sommer.

ALT for damernes chefredaktør, Tina Nikolaisen interviewer dem om, hvad der er fiktion og egne erfaringer i arbejdet med filmen.

Lindhardt og Ringhofs pressechef Søren Anker Madsen runder dagen af med interview med forfatter Knud Romer, der viser vejen til helvede med sin længe ventede roman ”Kort over paradis”.

Det hele finder sted fredag den 15. juni på plads F7 ved Allinge Røgeri.