fasandr-c3-a6berne-20--20foto-20christian-20geisn-c3-a6s-1200x450

FASANDRÆBERNE sætter rekord

06.10.2014

Største danske åbningsweekend nogensinde inkl. snigpremierer.

Med forrygende 131.480 solgte billetter i åbningsweekenden tegner Zentropas film nr. 2 i Afdeling Q-serien sig for den tredjestørste åbningsweekend nogensinde for en dansk film. Og med 63.065 solgte snigpremierebilletter oven i er FASANDRÆBERNE blot fire dage efter premieren helt oppe på 194.545 solgte billetter og dermed indehaver af den bedste åbningsweekend for en dansk film nogensinde inkl. snigpremierer. Samtidig har filmen åbnet endnu bedre end Kvinden i buret.

Efter Kvinden i buret i 2013 blev årets mest sete biograffilm herhjemme, var der kolossale forventninger til Zentropas efterfølger FASANDRÆBERNE. I dag kan Zentropa og Nordisk Film Distribution fortælle, at de forventninger er blevet indfriet til fulde. Faktisk har FASANDRÆBERNE slået Kvinden i buret i åbningsweekenden, hvor den med rekordfart har solgt hele 131.480 billetter. Det gir FASANDRÆBERNE en suveræn førsteplads på ugens biografliste og den tredjestørste åbningsweekend for en dansk film nogensinde efter Anja og Viktor (150.813 solgte billetter i 2001) og Klovn – The Movie (140.333 solgte billetter i 2010).

Største åbningsweekend for en dansk film nogensinde inkl. snigpremierer
Oven i det antal skal lægges 63.065 snigpremierebilletter, hvilket er rekord for en biograffilm i Danmark. Aldrig før har en biograffilm i Danmark solgt så mange snigpremierebilletter (til sammenligning solgte Kvinden i buret 54.000 snigpremierebilletter, og Pigen, der legede med ilden havde inden FASANDRÆBERNE den eksisterende rekord med 57.000 billetter). Dermed er FASANDRÆBERNE efter første weekend helt oppe på 194.545 solgte billetter, hvilket gir filmen den største åbningsweekend til dato for en dansk film, når man tæller snigpremiererne med.

Til sammenligning solgte Kvinden i buret sidste år 120.522 billetter i åbningsweekenden, og når man talte snigpremierebilletter med, nåede den op på 175.314 solgte billetter. Det tal har FASANDRÆBERNE nu slået med godt 20.000 billetter.

Direktør for Nordisk Film Distribution, Jan Lehmann, udtaler:

- Zentropa og Nordisk Film er enormt stolte over denne helt ekstraordinært flotte premiereweekend. Vi havde selvfølgelig høje forventninger og håbede på at kunne matche åbningsweekenden for Kvinden i buret, som i sig selv var fænomenal god. Men at FASANDRÆBERNE ligefrem slår Kvinden i buret havde vi ikke turde håbe på. Det er en fantastisk start for filmen, og med det virkeligt stærke word-of-mouth som vi oplever, at publikum gir filmen, er der bestemt mulighed for, at FASANDRÆBERNE kan nå over 6-700.000 solgte billetter.

Sjælden milepæl for instruktør Mikkel Nørgaard
For filmens instruktør Mikkel Nørgaard er FASANDRÆBERNES historisk flotte åbningsweekend også en milepæl. Det er nu lykkedes ham at åbne alle sine tre spillefilm (Klovn – the Movie, Kvinden i buret og nu FASANDRÆBERNE) med premiereweekender på langt over 100.000 solgte billetter. Det er aldrig tidligere sket for en dansk instruktør. Samtidig kan han nu bryste sig af at stå som instruktør på tre af de fire største danske åbningsweekender til dato.

FASANDRÆBERNE er den anden af foreløbigt fire spillefilm om Afdeling Q og fik premiere i 130 kopier.