karl-magnus-troedsson-credit-david-gimlin

Fd vd för Dice går in i Nordisk Film Games som senior partner

05.03.2019

Nordisk Film Games stärker sin organisation med Karl Magnus Troedsson som kommer ombord som senior partner. Troedsson har en bred branscherfarenhet och kommer att bidra till en fortsatt tillväxt av Nordisk Films portfölj av spelstudior.

KÖPENHAMN/STOCKHOLM – Karl Magnus Troedsson, en veteran inom den svenska spelbranschen, går in i Nordisk Film Games som senior partner. Troedsson kommer att arbeta  med vd Mikkel Weider och senior partner Martin Walfisz för att säkra tillväxten och vidareutvecklingen av Nordisk Film Games.

På mindre än två år har Nordisk Film Games – en del av det nordiska underhållningsföretaget Nordisk Film (som ägs av mediekoncernen Egmont) – investerat nästan 1,4 miljarder SEK i att bygga upp en portfölj av spelstudior som idag omfattar totalt sex bolag med svenska Avalanche Studios som den största tillgången. 

Karl Magnus Troedsson har mer än tjugo års erfarenhet inom spelbranschen. Han arbetade på den Stockholmsbaserade spelstudion Dice i tolv år som exekutiv producent, general manager och vd. Sedan 2013 har han haft globala chefsroller inom Dice ägarbolag Electronic Arts (EA). Under de senaste tre åren har Troedsson varit en aktiv ängelinvesterare med fokus på spelbranschen.  

Vi är otroligt glada över att ha lyckats attrahera Karl Magnus Troedsson till Nordisk Film Games. Han är en fantastisk person som kommer att bidra med en djup branscherfarenhet och ett enastående nätverk. KM är väldigt passionerad när det kommer till att stödja spelteam från deras grundande och framåt, och vi hyser inga tvivel om att han kommer att kunna arbeta med våra befintliga portföljbolag och hjälpa till med att göra nya förvärv”, säger Mikkel Weider, vd på Nordisk Film Games. 

Nordisk Film Games är en talangfull grupp människor med hjärta och sinne på rätt plats. Det är en stor investerare men de har ett långsiktigt och grundarvänligt tillvägagångssätt som är i linje med min egen uppfattning av hur man bäst arbetar som katalysator i spelbranschen. Jag ser fram emot att hjälpa Nordisk Film Games att växa, utvecklas och diversifiera portföljen”, säger Karl Magnus Troedsson. 

Nordisk Film Games är ensam ägare av Avalanche Studios och innehar betydande minoritetsägande positioner i Starstable Entertainment ABRaw FuryReto MotoKogama.com och Flashbulb Games.