nfprisenno

Filmfotograf mottok Nordisk Film-prisen

21.12.2015

For første gang deler Nordisk Film ut en talentpris i Norge. Årets pris går til filmfotograf Anna Myking, som blant annet har stått bak kamera på den aktuelle spillefilmen Hevn.

Myking fikk overrakt prisen, som foruten heder og ære består av 100 000 kroner, ved en prisfest torsdag kveld på Victoria kino i Oslo torsdag 17. desember.

Nordisk Film-prisen er den største talentprisen i norsk filmbransje og deles ut til et innovativt talent bak kamera, som hever kvaliteten og er med på å videreutvikle norsk film. Nordisk Film Fondet har siden 1996 delt ut en tilsvarende pris i Danmark.

"Et talent er ikke nødvendigvis purung og med mindre erfaring, men en person som stadig utvikler seg, prøver nye ting og søker nye utfordringer. Det er nettopp et slikt talent som vi hedrer. Anna Myking har utdannet seg innenfor det aktuelle fagområdet og vært aktiv i mange år i alt fra kortfilm og dokumentarfilm til tv-serie og spillefilm," sier filmprodusent Aage Aaberge, som overrakte prisen.
fundert i nettopp dette«.

Anna Myking gikk ut av Den norske filmskolen på Lillehammer i 2002 og har siden arbeidet på en rekke norske kinofilmer fra starten med Uno i 2004. Hun har også arbeidet på filmer som har sanket en del priser rundt omkring i verden, fra Sundance i USA til Tromsø i mer hjemlige trakter. Hun har stått bak kameraet på forskjellige filmer som 99% ærlig (2008), Hvaler (2008), Sykt lykkelig (2010), Jørgen + Anne = sant (2011), Flink pike (2014) og sist, men ikke minst fra årets filmprogram, den internasjonale dokumentarfilmen Drone og kinofilmen Hevn.
Det er en erfaren jury som besluttet å tildele Anna Myking prisen. Foruten Aage Aaberge består juryen av filminstruktør Nils Gaup, manuskriptforfatter Lars Gudmestad, skuespiller Pål Sverre Hagen, Jannicke Haugen, administrerende direktør for Nordisk Film Kino samt programdirektør i Nordisk Film Kino, Christin Berg.