vildheks.-20gerda-20lie-20kaas--20fotograf-20tine-20harden-web-1

First look fra eventyrfilmen VILDHEKS

04.06.2018

Første klip fra årets store danske eventyrfilm for hele familien er offentliggjort.

Fans af Lene Kaaberbøls vildt populære bogserie Vildheks kan godt begynde at tælle ned til den med spænding ventede filmatisering. Eventyrfilmen VILDHEKS får biografpremiere d. 12. oktober i år, og i dag løfter Good Company Films sløret for det første klip fra filmen.

VILDHEKS er baseret på den første bog i serien om bypigen Clara, der finder ud af, at hun tilhører en gammel slægt af vildhekse med helt speciel kontakt til naturen og dyrene. I det offentliggjorte klip vågner Clara for første gang op i sin mosters, vildheksen Isa, hus, hvor skovens dyr i alle afskygninger har hjemme.

Handlingen

12-årige Clara er en helt almindelig pige, der bor i byen, går i skole og hænger ud med sin bedste ven Oscar. En dag bliver Clara angrebet af en stor sort kat, og med ét forandres hendes almindelige liv for altid. Da Clara bliver alvorligt syg med kattefeber, beslutter hendes mor at tage Clara med ud til sin søster Isa som de ellers ikke har set i mange år. Isa er en vildheks, som bor langt ude i skoven med sin hund Tumpe og sin vildven, uglen Tutu.

Ude hos Isa finder Clara ud af, at hun også er vildheks, og at den sorte kat er hendes vildven, som prøver at beskytte hende mod den onde heks, Kimæra. Da hendes vildven bliver kidnappet af Kimæra, beslutter Clara sig for at tage ud på en farefuld rejse, hvor hun må bruge sine nye evner for at overvinde de onde kræfter og bevise overfor sig selv, at hun ikke længere er en normal pige, men en vaskeægte vildheks.

VILDHEKS bliver en storslået dansk eventyrfilm, hvor seje hekse og magiske dyr inviterer hele familien med på en spændende og underholdende rejse ud i den eventyrlige natur og ind i den vilde verden.

Holdet foran og bag kameraet

I det store persongalleri kan publikum bl.a. glæde sig til at møde debutanten Gerda Lie Kaas som Clara. Sonja Richter spiller Moster Isa, og i øvrige roller ses bl.a. Signe Egholm, Kirsten Olesen og May Lifschitz som den onde heks Kimæra.

Kaspar Munk er filmens instruktør, mens manuskriptet er skrevet af Bo Hr. Hansen, Poul Berg og Kaspar Munk. Adam Wallensten er fotograf, og Sabine Hviid har været filmens Production Designer.

VILDHEKS er produceret af Stinna Lassen og Anni Faurbye Fernandez for Good Company Films i samarbejde med TV2 og er co-produceret med Yellow Bird (Sverige), Nevision (UK), Cinenord Kidstory (Norge), Proton (Ungarn) samt MAAN Rental, Filmgear, Act3 og The Gentlemen Broncos. Filmen distribueres i Skandinavien af Nordisk Film Distribution, mens TrustNordisk varetager det internationale salg. Filmen er støttet af det Danske Filminstitut, det Norske Filminstitut,  Nordisk Film & TV Fund samt Eurimages.