rami-web

Flygtning i praktik i Falkoner Biograf

12.01.2017

Rami fra Syrien har været i tre måneder i praktik i Falkoner Biograf. Biografen vil gerne gentage succesen. 

Rami flygtede fra Syrien til Danmark for to år siden med sine to børn på henholdsvis 3 og 6 år. Sidenhen har han som et led i Frederiksbergs kommunes integrationsplan været i praktik i Falkoner Biograf fra september til december. Her arbejdede han to gange om ugen, så han kunne komme gradvist ind på det danske arbejdsmarked, imens han stadig havde tid til sprogskole tre gange om ugen og vigtigere - sine børn. Ramis arbejdsopgaver bestod hovedsaglig af rengøring, opsætning og opfyldning af slik og diverse andre opgaver. 

En mentor at tale med
Mens Rami arbejdede i Falkoner Biograf havde han en mentor, Ida Skou Mikkelsen, som til daglig er fuldtidsansat i biografen. At være mentor betød at hun skulle hjælpe Rami med at give ham opgaver, så han kunne få færdigheder på arbejdet, samtidig med at der var plads til at snakke, så han kunne få øvet sine danskkundskaber.

Ida Skou Mikkelsen understreger, at for at praktikaftalen skal fungere, både i Falkoner Biograf og andre biografer, er det vigtigt, at den enkelte biograf har en mentor, som er engageret og villig til at bruge den tid, det tager.Samarbejdet har været en så stor succes, at Ramis og Idas børn endda har haft legeaftaler sammen. 

Oprindeligt varede praktikaftalen med kommunen to måneder. Dog har Rami og Falkoner Biograf haft et utrolig godt samarbejde og derfor valgte at forlænge praktikaftalen yderligere til starten af januar.

Falkoners biografchef er glad for aftalen
Hans Henrik Riemann, som er biografchef i Falkoner Biograf, er også meget positiv for Rami: “Vi er enige om, at det var en rigtig fin aftale, vi har haft, og vi var rigtig glade for Rami. Det er også derfor, at vi valgte at forlænge aftalen.”

Rami er ikke længere i praktik og på nuværende tidspunkt har Falkoner Biograf ikke nogen i praktik, men ifølge Hans Henrik Riemann, er Rami ikke er den sidste flygtning, der kommer i praktik i Falkoner Biograf. Det er kun et spørgsmål om tid, før biografen igen slår dørene op for en flygtning.

”Det er Egmonts DNA, det her, og den der har evnerne og mulighederne, har også forpligtelserne, hvilket også er i meget overensstemmelse med Egmonts værdier. Vi har ikke været i tvivl om, at det er noget, der har været brugbart”, siger Hans Henrik Riemann om praktikaftalen.

”Udover at have mødt et fantastisk menneske, som hver eneste gang han var på job i biografen hjalp os til at give vores gæster en god oplevelse, så tror jeg vi er blevet lidt klogere, fordi det er det, mangfoldighed på en arbejdsplads gør”.