dr-c3-a6berne-20fra-20nibe-photocredit-henrik-20petit-copyright-miso-20film-web1

Første scene fra DRÆBERNE FRA NIBE er klar!

25.10.2016

Publikum kan godt begynde at glæde sig til én af næste års mest imødesete danske film: Ole Bornedals stjernebesatte komedie DRÆBERNE FRA NIBE, som får biografpremiere torsdag d. 12. januar.

Filmens produktionsselskab Miso Film og Nordisk Film Distribution har nu udsendt den allerførste scene fra filmen, hvor Ulrich Thomsen og Nicolas Bros to jyske håndværkere er på besøg hos en lettere lurvet advokat (Ole Thestrup) og må se i øjnene, at det er en dyr fornøjelse at blive skilt… 

Når en lejemorder er billigere end skilsmisse
De to jyske håndværkere og venner Ib og Edward er kørt sur i deres livløse ægteskaber med konerne Gritt og Ingrid, og leger med tanken om at leve det søde liv for de sorte penge, de har gemt. Efter et kæmpe skænderi med deres koner hyrer de i en brandert en russisk lejemorder til at gøre det af med dem. Men de har undervurderet Gritt og Ingrid, og det bliver starten på en vanvittig rejse, hvor Ib og Edward til deres skræk selv får en lejemorder på nakken…

Stjernecast
Filmens hovedroller spilles af en række af Danmarks bedste skuespillere - heriblandt tre af dette års Robert vindere. Ulrich Thomsen og Nicolas Bro har rollerne som Edward og Ib, og Lene Maria Christensen og Mia Lyhne er deres snarrådige ægtefæller. De får selskab af blandt andre Søren Malling, Birthe Neumann, Elsebeth Steentoft, Ole Thestrup og Jens Andersen. Desuden ses britiske Gwen Taylor og polske Marcin Dorociński i rollerne som filmens lejemordere.

DRÆBERNE FRA NIBE er Ole Bornedals ottende spillefilm og hans første komedie til dato. Filmen produceres af Jonas Allen og Peter Bose for Miso Film i co-produktion med 4Fiction og Nordisk Film, og Miso Film fortsætter således sit samarbejde med Ole Bornedal, der startede med DRs tv-serie 1864.

DRÆBERNE FRA NIBE er støttet af Det Danske Filminstituts Markedsordning og produceres i samarbejde med DR og Den Vestdanske Filmpulje. Filmen distribueres af Nordisk Film i Skandinavien, og internationalt salg varetages af TrustNordisk.